Candidatul PNL la Primaria Pascani, gasit incompatibil. A incheiat contracte cu toate societatile Primariei in timp ce era consilier

0
69

Agentia Natională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate precum si existenta conflictului de interese de natură administrativă si penală în cazul a 11 alesi locali – 4 primari, 3 viceprimari si 4 consilieri locali, printre care si in cazul lui Pintilie Marius Nicolae, consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Pascani si candidat din partea PNL la alegerile locale pentru Primaria Pascani in cursul acestui an.

În perioada exercitării mandatului 2012 – 2016, S.C. Lorimer S.A. si S.C. Panificatie traditionala S.R.L., societăti comerciale în cadrul cărora detinea la acea dată calitatea de asociat și de administrator,  au încheiat contracte comerciale de furnizare produse atât cu Primăria Municipiului Pascani cât si cu Cresa nr. 1 Pascani, Colegiul Tehnic Căi Ferate „Unirea” Pașcani, Biblioteca Municipală Pașcani, Clubul Sportiv Municipal Pașcani, Școala Gimnazială ”Iordache Cantacuzino” Pascani, S.C. CLP ECO Salubritate S.A. Pașcani, S.C. Prest Serv Apa S.A. Pașcani și Spitalul Municipal de Urgență Pașcani,  contracte în baza cărora societățile comerciale menționate mai sus au încasat suma totală de 184.302,60 lei.

Consilierul fată de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate risca sa fie decăzut din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here