Căpușele din administrație și “atacurile băloase” la adresa presei de investigație!

0
64

Plângerea penală depusă la DIICOT de către primarul PSD Sector 4 Daniel Băluță împotriva jurnaliștilor de la „Libertatea“ și „Newsweek România“ reprezintă un gest de agresivitate la adresa libertății de exprimare care trebuie sancționat inclusiv de către Parlament.

Daniel Băluță este întruchiparea deplină a ceea ce reprezintă PSD azi în România: presa a dezvăluit în repetate rânduri legăturile sale cu interlopi, are ca mână dreaptă un personaj judecat pentru că și-a falsificat diploma de bac și condamnat pentru mită, iar averea sa este mult peste ceea ce poate fi construit dintr-un salariu de primar.

Ca să oprească dezvăluirile de presă, pesedistul primar nu s-a mulțumit doar să dea în judecată cele două publicații pentru calomnie. Era prea puțin pentru un astfel de personaj obișnuit să aibă instituțiile statului la cheremul său.

În schimb, a depus plângere la DIICOT pentru nici mai mult nici mai puțin decât grup infracțional organizat și șantaj.

Este evidentă încercarea de intimidare a jurnaliștilor de la „Libertatea“ și „Newsweek România“. Am încredere că DIICOT va lămuri cazul, dar nu pot să nu remarc faptul că unii primari cred că pot face orice vor, fără consecințe.

Din păcate, mentalitatea lui Daniel Băluță nu e singulară. La Iași, un alt primar, Mihai Chirica nu mai discută decât cu așa numita „presă prietenă”, ignorând orice întrebare venită dinspre jurnaliștii incomozi.

Primarul „liberal“ a dus lucrurile chiar mai departe: este chiar el cercetat de DIICOT pentru legături cu mafia imobiliară construită în jurul unui patron de presă condamnat pentru șantaj. Fapte relatate pe larg de presa din Iași pe care Mihai Chirica o urăște.
Constat cu tristețe că în loc să fi scăpat, până în 2021, de politicienii care pun pumnul în gura jurnaliștilor și pentru care democrația e o pacoste, aceștia devin și mai agresivi, și mai lacomi.

Mă solidarizez, prin urmare, cu jurnaliștii de la „Libertatea“ și „Newsweek România“ și cu toți jurnaliștii onești din această țară care schimbă societatea atunci când scot la iveală neregulile unor astfel de personaje toxice.

Marius Bodea, senator USR PLUS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here