Cârciumi mobile la intrarea în scolile din Iasi. Rulota Cramei Varzari, amplasata pe fluxul de intrare a elevilor in scoala

0
113

In apropierea Scolii nr.13 din cartierul Alexanru cel Bun au fost instalate de vreo saptamana, mai multe rulote comerciale. Una dintre acestea, de la Crama Varzari, a fost amplasata chiar pe fluxul de intrare a elevilor in scoala, fapt ce i-a nemultumit pe parinti.

Este vorba de solicitarea Asociatiei Magazinelor de Proximitate “La Bacanie” privind organizarea unor targuri de produse locale “Ograda din camara”. A fost aprobata solicitarea lor pentru organizarea unei astfel de manifestari in intervalul orar 8.00 – 16.00 pentru diferite perioade din lunile februarie si martie in Piata Voievozilor si la intersectia bd. Socola cu bd. Nicolae Iorga”, au declarat reprezentantii Primariei Iasi.

Potrivit reglementarilor in vigoare, comercializarea si consumul de alcool in proximitatea scolilor nu sunt permise pe o raza mai mica de 250 de metri. In acest caz este vorba de o distanta de doar 90 de metri intre Crama Varzari si scoala, avizul de amplasament emis de Primarie fiind unul imoral, la limita legii.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

53 − = 43