Deputatul Ostaficiuc a demisionat din PSD după 23 de ani pentru a trece in AUR. Cojocaru invita si alti membri la traseism

0
75

Deputatul Marius Ostaficiuc, unul din veteranii PSD Iași, mana dreapta a fostului baron local Gheorghe Nichita, și-a anunțat plecarea din partidul condus de Marcel Ciolacu, urmând să se înscrie, cel mai probabil, în AUR.
Despărțirile fac parte și ele din politică. După 23 de ani de la înscrierea în rândurile social democrației, am luat decizia să plec din PSD. Nu mă mai simt compatibil aici, la Iași, cu oameni care n-au demonstrat nimic și care confundă politicul cu businessul. Plec dintr-o filială capturată și dintr-un partid care dimineața este la stânga, la amiază la mijloc și seara la dreapta, iar a doua zi o ia de la capăt”, a scris Ostaficiuc pe Facebook, precizând că va rămâne în politică, fiind in negocieri cu AUR.
Plecarea lui Ostaficiuc a fost primita cu aplauze de noua garda a PSD care, prin vocea lui Bogdan Cojocaru, a demonstrat ca traiesc intr-o realitate paralela iar notiunea de echipa este una perimata la PSD.
Partidul Social Democrat este cel mai important partid din România. În acest context, nimeni nu este de neînlocuit, iar o formațiune de talia PSD nu stă într-un om sau altul. Am spus încă de la începutul mandatului că sunt deschis dialogului cu toată lumea și în echipa social-democrată are loc oricine vrea să se implice pentru binele comunității. Avem proiecte politice și administrative serioase prin care ne propunem ca Iașul să se dezvolte cu adevărat. Trebuie să terminăm la nivel local cu machetele, corupția și vorbele deșarte. Îmi doresc să avem o construcție unitară, cu o echipă fidelă, dedicată valorilor social-democrate, acolo unde meritocrația să reprezinte o prioritate pentru desemnarea tuturor reprezentanților noștri în viitoarele aparate administrative ale Primăriilor, Consiliilor Locale, la Consiliul Județean și la nivel regional sau național.
Obiectivele echipei social-democrate de la Iași rămân neschimbate și anume câștigarea tuturor alegerilor din acest an, indiferent de momentul în care vor fi organizate” a declarat Bogdan Cojocaru, președintele PSD Iași, partid care tine discursul sus dar este in cadere libera.

Ciuhodaru, cu un picior in AUR

La randul sau, europarlamentarul PSD Tudor Ciuhodaru ar urma să-şi anunţe înscrierea în AUR în perioada următoare, au declarat surse politice. De altfel, Tudor Ciuhodaru a fost prezent, miercuri, la Bucureşti, la una dintre acţiunile AUR, el stând mai tot timpul în apropierea liderului AUR, George Simion.
Surse din mediul politic ieşean au precizat că transferul lui Tudor Ciuhodaru la AUR este iminent, dar că nu este clar dacă i s-ar fi promis un loc eligibil la europarlamentare pe listele AUR.
Tudor Ciuhodaru a pierdut recent sprijinul filialei ieşene a PSD pentru o nouă nominalizare pe lista pentru europarlamentare.
PSD Iaşi l-a desemnat candidat pe medicul Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie Iaşi, ordinea pe liste fiind însă decisă ulterior de conducerea centrală a partidului.
Tudor Ciuhodaru a fost ales deputat pe listele PSD în anul 2008, iar în 2012 a fost ales din nou deputat, pe listele PPDD. Ulterior, el a trecut la UNPR, după care a revenit în PSD. În 2019 a candidat pe listele PSD la alegerile europarlamentare.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 18 = 20