Carte de identitate falsă, descoperită de politistii de frontiera de la Aeroportul Iasi, in geanta unei moldovence

0
54

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Iași au descoperit o carte de identitate falsă în portofelul unei tinere din R. Moldova, aceasta declarând că o uitase în portofel.

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pe sensul de ieşire din ţară, Oxana T., cu cetăţenie R. Moldova, în vârstă de 24 de ani, călătorind ca pasager şi intenţionând să se îmbarce pe o cursă aeriană cu destinaţia Koln.

În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra persoanei şi au descoperit într-un compartiment al portofelului acesteia o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că documentul românesc este fals.

Tânăra a declarat că în cursul anului 2017 tatăl ei a obţinut documentul în municipiul Chişinău de la un cetăţean moldovean, a cărei identitate nu o cunoştea, plătindu-i suma de 200 de euro. Aceasta a mai adăugat că a realizat ulterior că documentul este fals şi nu poate fi folosit, a intenţionat să îl arunce, dar l-a uitat în portofel.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

23 − = 21