„Cărțile care ne-au făcut oameni”, dezbatere despre cartea furata din rafturi si ascunsa in online

0
58

Sâmbătă, 26 mai, ora 10.30 în Aula Bibliotecii Central Universitare „Mihai Eminescu”, Iași are loc deschiderea conferinței internaționale „Cărțile care ne-au făcut oameni”.  Manifestarea este organizată de Facultatea de Filosofie și Științe Social – Politice și de Facultatea de Litere, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Ea se desfășoară sub egida Festivalului Internațional al Educației și a Săptămânii Europene la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Evenimentul este unul de excepție aducând în fața publicului ieșean personalități ale vieții culturale și academice din spațiul românesc și nu numai :

  • IOAN AUREL POP, Rectorul Universității „Babeș Bolyai”, Cluj și Președinte al Academiei Române
  • MIRCEA DUMITRU, Rectorul Universității din București
  • univ. dr. MARIAN PREDA, Președintele Senatului Universității din București
  • univ. dr. ADRIAAN VAN DER WEEL, Universitatea Leiden, Olanda
  • univ. dr. GEORGE VOLCEANOV, Universitatea „Spiru Haret” din Bucureşti

Temele propuse spre dezbatere eplorează universul cărții într-o manieră interdisciplinară. Participanții la conferintă sunt invitați să răspundă unor întrebări de tipul: Ce se întâmplă – şi mai ales ce se va întâmpla – atât cu cartea, cât şi cu cititul odată cu transferul cărţii în mediul digital? Cum va arăta omul și cultura în contextul transformărilor care afectează cartea, lectura și educația? Care este rolul cărții în viața noastră și ce cărți ne-au marcat existența? Toate acestea sunt interogații care invită la o dezbatere vie despre era post-Gutenberg, în expresia lui Marshall McLuhan.

Evenimentul se adesează publicului larg, studenți, profesori, oameni de cultură și tuturor celor care iubesc cartea și incă mai cred că, dacă „Ai carte, ai parte” ! Intrarea este liberă începând cu ora 10.00.  

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

64 + = 73