Casa Buicliu, monumentul distrus de chiriasii Primariei, va fi salvat si va adaposti un Muzeu al Copiilor

0
102

Eforturile pe care echipa Ateneului din Iași le întreprinde în direcția conservării,  protejării și promovării patrimoniului cultural local continuă, prin toate demersurile administrative și financiare care se impun.

Ne dorim ca toate imobilele pe care le avem în administrare să poată fi redate comunității în cele mai bune condiții și într-un timp cât mai scurt.”, a declarat Andrei Apreotesei, managerul instituției.

Monumentul istoric, preluat în administrare la finalul anului 2019, cod LMI IS-II-M-B-03977, situat în strada Păcurari, nr. 29, cunoscut drept „Casa Buicliu” este în centrul atenției pentru echipa Ateneului Național din Iași, dată fiind starea de degradare avansată în care se află. Având în vedere că pentru realizarea investițiilor necesare salvării acestui monument istoric este nevoie de studii de specialitate și proiecte de specialitate complexe, munca de cercetare și de întocmire a documentațiilor continuă.

Obiectivul nostru este să restaurăm Casa Buicliu/ Bogonos (conform studiului istoric) și să înființăm un Muzeu al Copiilor, alături de parteneri locali, naționali și internaționali. Avem încredere în echipa de specialiști cu care lucrăm și, sperăm, că având sprijinul Primăriei Municipiului Iași, precum și al altor instituții care au competențe în domeniul patrimoniului cultural național, să ne putem atinge visul”, a mai adăugat Andrei Apreotesei.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here