Juristul de la Socola a girat un nou abuz. Conflict de interese la constituirea Consiliului de Etica

0
77

Conform documentului Nr. 16552 din 02.09.2019, la nivelul Institutului de Psihiatrie Socola din Iasi au fost facute numiri de noi membrii in Consiliul de Etica. Printre castigatori s-a numarat si Dr. Irina Dobrin, sotia lui Romeo Dobrin, presedintele Consiliului De Etica, aflat printre altele si in grad de rudenie prin alianta cu secretarul comisiei, juristul Corneliu Prepelita, cel care gireaza conflictul de interese.

Conform Ordinului 1502/2016, articolul 4, “calitatea de membru în Consiliul etic este incompatibilă cu calitatea de manager al spitalului, director medical, director de îngrijiri, asistent-șef al spitalului, precum și angajați ai spitalului rude până la gradul 3 cu aceștia care fac parte din structura unitatii medicale”.

Prin decizia din septembrie 2019, familia Dobrin a reusit sa aiba doua voturi in Consiliul de Etica cu ajutorul juristului Corneliu Prepelita in calitate de secretar, in sarcina caruia ar fi trebuit sa cada, de facto, atat informarea conducerii spitalului, cat si respectarea legii.

Radu SEICARU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here