Cat de lung ai steagul- de la ocaua lui Cuza la noua masura a bufoneriei unioniste

0
71

Unioniștii din România și Republica Moldova își dau întâlnire la Iași, pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române. Acțiunea 2012 va sărbători Mica Unire de la ora 10:00, în cadrul manifestațiilor oficiale dedicate evenimentului, din Piața Unirii, și la ora 16:00 va organiza Adunarea Generală, care va avea loc la Primăria Municipiului Iași, sala „Vasile Pogor”.

Steagurile tricolore uriașe, pânzele cu mesaje referitoare la necesitatea reîntregirii naționale și cântecele patriotice vor reprezenta contribuția unioniștilor la marcarea zilei de 24 ianuarie în piața centrală din Iași.

După încheierea manifestațiilor oficiale, participanții se vor reuni la Primărie pentru a discuta despre realizările din Anul Centenar, pentru a alege structura executivă a Acțiunii 2012 și pentru a anunța calendarul campaniilor și evenimentelor care se vor desfășura pe parcursul anului 2019 în sensul Reunirii.  

 „În fiecare an sărbătorim Unirea Principatelor Române la Iași, locul unde România <<s-a născut>> la 1859, atunci când unionistul Alexandru Ioan Cuza a început să împlinească visul de aur al românilor. Este o ocazie excelentă pentru a ne reîntâlni cu colegii noștri din toată țara, primari care au adoptat Declarații de Unire în 2018, tinerii care au mers în Marșul Centenarului, pe cei care au fost implicați în campania <<1 Milion pentru Unire>>, dar și pe aceia care împărtășesc același ideal și vor să ni se alăture,”, a declarat Ștefan Lupu, vicepreședinte al Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here