Elevii din clasele terminale vor susține simulări ale examenelor naționale. Subiectele sunt propuse de comisii organizate la nivelul ISJ Iași

0
50
Pentru elevii ieșeni a venit momentul simulărilor organizate la nivel local, în intervalul 21-23 ianuarie 2020, începând cu ora 9.00. 
În 175 de unități de învățământ vor susține teze cu durata de două ore, la limba și literatura română și la matematică, un număr de peste 7500 de elevi de clasa a VIII-a, în timp ce peste 5300 de elevi de clasa a XII-a, din 47 de unități de învățământ liceal, vor susține teze cu durata de 3 ore.
Simulările vor respecta regulamentele examenelor propriu-zise, iar sălile de examen vor fi supravegheate audio-video.
“Din experiența anilor trecuți se poate spune că aceste testări sunt așteptate cu interes atât de elevi, cât și de părinți și profesori, întrucât reprezintă un antrenament util atât din punct de vedere formal, cât și din punctul de vedere al verificării cunoștințelor acumulate. În anii precedenți s-a înregistrat de fiecare dată o prezență foarte bună, care se va menține, probabil, și în această sesiune.” a precizat prof. Mihaela Țura, inspector școlar general adjunct.
Aida POPA
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

75 + = 80