Ce a facut senatorul Victorel Lupu timp de 5 luni in Parlamentul Romanei

0
68

Victorel Lupu, senator PSD ales în Circumscripţia electorală nr. 24 Iași, aflat la primul sau mandat în Parlamentul României, si-a facut bilantul primelor 5 luni de activitate parlamentară, în perioada  februarie – iunie. Potrivit raportului parțial de activitate, în calitatea sa de membru în Comisia permanentă pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital, a fost prezent la toate şedinţele acesteia, “având şi intervenţii utile la legea bugetului de stat pe anul 2017, legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017, legea – cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”.

Am fost desemnat ca membru în 3 grupuri de prietenie cu parlamentele altor state, respectiv cu Parlamentul Indiei, cu Parlamentul Maltei şi Parlamentul Bielorusiei, la acesta din urma fiind ales şi secretar. Am avut 24 luări de cuvânt în Senatul României, aproape câte 5 în fiecare lună de activitate parlamentară. Am fost semnatarul a 17 iniţiative legislative. În ceea ce privește initiațivele legislative – in luna mai, împreună cu o parte din parlamentarii din zona Moldovei, am propus aprobarea obiectivului de investiții Autostrada Iași-Tg. Mureș (Autostrada Unirii). Am promovat 13 declaraţii politice, toate în nume propriu, ridicând probleme ale alegătorilor mei din Circumscripţia electorală nr. 24 Iași şi nu numai, de exemplu: Românii care muncesc în străinătate – cetățeni ai României și ai Uniunii Europene cu drepturi și libertăți depline, precum și cu îndatoriri corespunzătoare; Concluzie îngrijorătoare pentru noi toți: sistemul de alarmare a populației României în caz de situații de urgență funcționează parțial”, a declarat Victorel Lupu.

In perioada precizata, senatorul a mai formulat 12 interpelări care au vizat identificarea unor soluţii pentru ca cinematografele din Iaşi să fie modernizate şi redate circuitului artistic, amenajare albie râu Siret în dreptul localităţii Alexandru Ioan Cuza, judeţul Iaşi, finalizarea lucrărilor la barajul Lunca Paşcani, investiţii pentru sistemele de irigaţii din judeţul Iaşi sau reabilitarea şi consolidarea bojdeucii Ion Creangă.

Am sesizat Guvernul cu privire la o serie de proiecte începute în județ și care, din diverse motive, nu au fost finalizate sau rezolvate. Amintesc amenajarea albiei râului Siret în dreptul localităţii Alexandru Ioan Cuza, finalizarea lucrarilor la barajul de la Lunca Pașcani, situația EPA SMURD Podu Iloaiei, dar și strategia Ministerului Sănătății cu privire la completarea parcului auto de ambulanțe la nivel național și pentru județul Iași”, a declarat Victorel Lupu.

În ce priveste activitatea din circumscriptia in care a fost ales, in cele 5 luni de zile care s-au scurs din acest prim mandat, Victorel Lupu a acordat la Cabinetul parlamentar situat în strada Frumoasa nr. 6, un numar de …35 de audienţe  unor cetăţeni din municipiul Iaşi şi din judeţ.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here