Proiecție de filme documentare și diapozitive intr-o fosta fabrica de mobila

0
64

Hubrica organizează vineri, 14 iulie, cu începere de la ora 19:00, la sediul hub-ului (fosta fabrică Moldomobila, intrarea principală, Șoseaua Bucium 24,), o seară cu proiecții de filme documentare și diapozitive realizate de cunoscutul artist vizual Matei Bejenaru.

Organizatorii propun o experimentare vizuală a modurilor de viață atipice din comunism prin documentarele „Lupta cu inerția” (2010), ce prezintă povestea cenaclului literar de la CUG din anii ‘70-’80 și „Formația fără nume” (2013), filmul despre un colecționar de muzică rock din perioada comunistă. Ambele filme fac parte din seria de documentare „Documente”, semnată de Matei Bejenaru.

Proiecția de filme va fi urmată de o serie de diapozitive din ciclul „Muncă, memorie, mișcare”, care aduc în prim-plan o fabrică de prelucrări mecanice din prezent. Seara va fi completată cu discuții despre siturile industriale din România, aflate în degradare sau reconvertite în spatii comerciale. Întâlnirea de vineri este prima dintr-un ciclu de prezentări artistice la Hubrica, menite să aducă în prim-plan regenerarea siturilor industriale prin forme de arte vizuale contemporane.

Matei Bejenaru este unul dintre cei mai cunoscuți și premiați artiști români. În proiectele sale din ultimii ani, prin fotografie, video și performance-uri, el investighează politici de reprezentare în fotografia și filmul documentar social, metode interdisciplinare de generare a proiectelor artistice hibride, care importă elemente de limbaj din alte medii precum muzica, teatrul performativ ori poezia.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here