Ce ispravi mai fac taranii mutati la bloc. Au defrisat un palc de copaci pentru a amenaja parcari. Chirica esti pe receptie?

0
63

Un iesean din cartierul Tatarasi si-a luat inima in dinti si a facut publice faptele unor indivizi care traiesc in acest oras, parca pentru a confirma in mod cotidian teoria lui Darwin. Ei bine, echipele de iobagi reclamati de acest iesean, care locuiesc in blocul B5 de pe strada Vasile Lupu 124, au distrus un spatiu verde pentru a-si amenaja “parcari forestiere” pentru masinile personale.

Intre bloc si strada principala V.Lupu este o portiune care era un spatiu verde, inconjurat de gard viu, cu iarba si copacei, intr-un cuvant o zona foarte frumoasa. O mare portiune a aceastei zone a devenit “parcare”, prin tupeul unor vecini, care au distrus acel gard viu, au taiat unii copacei mai tineri si au facut loc masinilor. Vecinii de care aminteam fiind destul de “impunatori”, nimeni nu a avut curajul sa le spuna ceva si oricum, ar fi facut-o degeaba. Din cate stiu, distrugerea gardului viu si taierea unor copaci este contrara legii. Apropo de acesti copacei – chiar nu deranjau pe nimeni, fiind intr-o laterala a blocului. Nimeni nu mai poate veni cu motive puerile, gen “faceau umbra” sau “erau batrani”. Pur si simplu, trebuia “defrisata” zona pentru a incape masinile si pentru a fi mai bine vazute din balcon de catre proprietari. In acelasi timp, aceasta “amenajare” fiind in panta, pe aleea din fara blocului e o mizerie de nedescris din cauza pamantului care se aduce din aceasta”parcare” iar daca afara mai si ploua, tot noroiul ajunge pe aceasta alee, care devine o mocirla”, a spus ieseanul C. Popa.

Speranta acestui om nu este ca oamenii primarului Chirica sa-i traga la raspundere pe acesti indivizi, ci ca politisti locali sau functionari din Palatul Roznovanu sa salveze copacii care au mai ramas in picioare, si sa ia masurile de a ingradi din nou aceasta zona si de a reda acel spatiu verde ce le-a fost luat de aceste …persoane cu “initiativa”.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here