Ce surpriza a avut un chinez dupa ce a cumparat doi catelusi negri. “Mi s-a spus ca sunt buni pentru paza”

0
54

Caz bizar intr-un oras din sudul Chinei: un barbat a descoperit ca puii de caine pe care ii crestea nu erau ce pareau a fi.

Un chinez a constatat recent ca animalele de companie pe care le crestea nu erau caini, asa cum fusese informat cand le-a cumparat, ci ursi negri asiatici, relateaza agentia Xinhua citata de Agerpres.

In urma cu doi ani, Wang Kaiyu, care locuieste in tinutul Maguan, din sud-vestul provinciei Yunnan in apropierea granitei cu Vietnam, a cumparat doi catelusi – dupa cum credea el – de la un barbat vietnamez.

‘Cand lucram la ferma de banane, un barbat vietnamez a venit cu doi pui foarte aratosi, spunandu-mi ca sunt caini de paza foarte buni, asa ca i-am cumparat’, a declarat Wang, care a adaugat ca i-a crescut cu multa atentie, insa pe masura ce se dezvoltau a observat ca acestia nu aveau comportament tipic cainilor, ci prindeau si mancau puii de gaina.

Wang a vizitat o expozitie de animale salbatice protejate de lege si abia atunci a realizat ca cei doi ‘catei’ ai sai erau de fapt ursi dintr-o specie asiatica protejata de legile din Vietnam.

Ii iubesc foarte mult, iar multi oameni mi-au oferit sume mari de bani pentru a-i cumpara, dar nu am fost de acord”, a spus Wang, care a cerut ajutorul politiei pentru a le gasi puilor de urs un habitat potrivit.

La 30 iunie ursii au fost dusi la Centrul de reabilitare si salvare a speciilor salbatice din Yunnan. Un responsabil al centrului a declarat ca cei doi pui, mascul si femela, au aproape trei ani si au o stare de sanatate foarte buna. Ursii negri asiatici sunt specii protejate si in China

https://youtu.be/-dKnt-yiVYk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 8 =