Cei mai buni caricaturisti ai momentului, prezenti la Festivalul „SCÂRȚ! Umor” de la Iasi

0
236

În perioada 15 – 18 iunie 2023, Ateneul Național din Iași organizează a treia ediție a Festivalului SCÂRȚ! umor.
Ajuns la a treia ediție, festivalul de literatură satirică și grafică umoristică se va desfășura în patru locații diferite în aer liber, festivitatea de deschidere având loc sâmbătă, 17 iunie, ora 10 la Ateneul Național din Iași, tot atunci având loc în foaierul instituției și vernisajul expoziției de caricatură.
Deviza ediției de anul acesta este Caricaturizează-te! – o idee inovatoare și un tur de forță al desenatorilor care vor caricaturiza publicul prezent în mod gratuit. Astfel, Marian Avramescu, Leonte Năstase, Vasile Crăiță – Mândră, Sorin Ursan Delaclit, Ovidiu Ambrozie Bortă Boa, Lucian Amarii – Jup și Viorel Corodescu – Cov vă așteaptă în număr cât mai mare pentru a vă lăsa o amintire plină de umor.
Locațiile de desfășurare ale evenimentului sunt: Romantic Parc (Ateneul Național Iași), Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, Piața Unirii și Parcul Copou iar programul de desfășurare este următorul:
Joi, 15 iunie – orele 17:00 – 20:00;
– Vineri, 16 iunie – orele 17:00 – 20:00;
– Sâmbătă, 17 iunie – orele 14:00 – 17:00;
– Duminică, 18 iunie – orele 10:00 – 13:00.

Festivalul a debutat în anul 2019 sub Patronatul Uniunii Epigramiștilor din România, cu sprijinul Asociației Caricaturiștilor Profesioniști și de Elită din România și a generoaselor auspicii ale Ateneului Național din Iași, Asociația Umoristică Academia Liberă Veche “Păstorel” Iaşi, avându-l ca Președinte de Onoare pe maestrul Ștefan Popa Popa’s, în vederea promovării umorului în diferitele lui forme artistice (caricatură, literatură).
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here