Marian Bosianu se intoarce pe functia de sef al ANAF Iasi

0
167

Marian Bosianu este noul director executiv al Trezoreriei din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Iaşi.
Bosianu are funcţia de bază la Biroul de avize şi autorizaţii al DGRFP Iaşi, unde este consilier superior, urmând să ocupe funcţia de director executiv la Trezorerie în perioada 14 iunie – 31 decembrie 2023. El a condus DGRFP Iaşi atât în anul 2019, cât şi în 2015. În anii trecuţi, Bosianu a deţinut şi funcţia de prefect al judeţului Iaşi, cât şi cea de şef al Gărzii Financiare.
Bosianu va avea pe mână finanţele publice în profil teritorial, va coordona şi execuţia de casă a bugetului de stat, bugetelor locale, bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetului trezoreriei şi bugetelor fondurilor speciale, precum şi a celor privind efectuarea de operaţiuni aferente titlurilor de stat destinate populaţiei. „În funcţie de ce voi constata în cadrul structurilor de trezorerie din aria de competenţă, voi gândi un set de măsuri de optimizare şi echilibrare a gradului de încărcare cu sarcini la nivel de funcţie publică a personalului din subordine. Dat fiind faptul că activitatea de colectare a veniturilor bugetului general consolidat interferează cu activitatea de trezorerie şi contabilitate publică la nivel de regiune, am în vedere să materializez câteva idei de îmbunătăţire a aplicaţiilor informatice specifice activităţii de colectare”, a declarat Bosianu pentru „Ziarul de Iaşi”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here