Cei mai buni piloti de off road din tara, isi vor disputa maiestria la Iasi in cadrul Campionatului Național de Off Road 2021 – Cupa Tester Grup

0
79

Astazi s-a dat startul ultimei etape din Campionatul Național de Off Road 2021 – Cupa Tester Grup, organizat de Clubul ADVENTURE 4X4 Iasi, cu sprijinul Casa Auto.

“Ca in fiecare an, incepand cu anul 2017 suntem alaturi de Asociatia Club Sportiv Adventure 4×4 Iasi in organizarea competitiei sportive de off road. Incercam sa aducem putina stralucire acestei competitii dure, cu cele mai capabile SUV-uri din portofoliul Casa Auto. De aceasta data nu vom mai putea sa aducem sute de oameni pe platoul din Paun, sa guste putin din adrenalina competitiei, insa, incercam sa pastram traditia si vom invita toti doritorii sa se inscrie la un concurs, pentru a castiga o serie de sesiuni private, intr-un mediu controlat. Sesiunile vor fi sustinute de Casa Auto, sub instructajul pilotilor profesionisti din Clubul Adventure 4×4 Iasi”, a declarat Alina Buzila, Coordonator Marketing Tester Grup

Competiția sportivă aduce la Iași în perioada 25-28 noiembrie, cele mai capabile mașini de concurs și echipele de piloți de anduranță din toată țara, pe un traseu de 100 km, în cele mai spectaculoase condiții de off road. Spectatorii și pasionații motor-sportului, deși nu vor avea în acest an acces la start sau la proba superspecială, vor avea șansa de a se bucura în perioada următoare de sesiuni private de off road.

“Si in acest an, pasiunea pentru off road ne aduce din nou impreuna, in cadrul ultimei etape de campionat national care se va desfasura la Iasi. La noi se vor decide la toate clasele campionii nationali. Este o etapa foarte tehnica si am pregatit pentru fiecare clasa cate 100 de kilometri de traseu zilnic. In acest an nu mai facem balet pe 4 roti la superspeciala trial din Paun, ci am mutat totul in gaurile si ravenele din padurile din jurul Iasului, dar in afara ariilor protejate”, a declarat Raimond Chelban, presedintele Asociatiei Sportive Adventure 4×4 Iasi.

La startul acestei ultime etape din campionatul national se vor alinia peste 50 de echipaje. Tot comandamentul concursului va fi la Motel Bucium, acolo de unde se va da startul competitiei, parcul tehnic va fi in parcarea acestui hotel, iar festivitatea de premiere se va desfasura in aceasi locatie, in cursul zilei de duminica.

Off Road-ul este un sport 4×4 care testează abilitățile de pilotaj în condiții dure și situații limită de echilibru și aderență. O spectaculozitate extraordinară, ce angrenează atât agilitatea șoferului, cunoștințele despre mașini, dar mai ales iubirea pentru natură și aventură. Clubul Adventure 4×4 a readus la Iași Campionatul Național de Off Road, iar de trei ediții organizează competiția alături de Tester Grup și divizia Casa Auto cu toate mărcile de mașini din portofoliu: Mercedes-Benz, Jaguar Land Rover, Mazda, Honda, Hyundai, Mitsubishi, Opel, Peugeot, Citroen, Dacia, Renault, Nissan.

Înscrierile la sesiunile private de off-road se pot face prin completarea formularului de pe pagina de eveniment: https://mallauto.testergrup.ro/evenimente/cupa-tester-grup, urmand ca in cursul zilei de luni, Casa Auto sa faca publice numele castigatorilor.

Clubul Adventure 4×4 Iași este afiliat la Federația Română de Automobilism Sportiv, iar competiția este organizată cu sprijinul autorităților naționale: F.R.A.S., M.T.S., C.N.O.R. și locale: Romsilva, Mediu, I.S.U., Jandarmerie, U.P.U., primării, Poliția Rutieră.

Programul competiției:

ZIUA 1: Joi, 25 Noiembrie 2021

  • 14:00-22:00 – înscrierea concurenților la secretariatul din incinta Hotelului Motel Bucium (N47°05’30’’/E27°39’06’’)
  • parcarea și verificarea tehnică a vehiculelor de concurs în parcul tehnic din parcarea Motelului Bucium (N47°05’30’’/E27°39’06’’)
  • parcarea platformelor sau a autoturismelor personale se va face în spațiile marcate de către organizatori

ZIUA 2:  Vineri, 26 Noiembrie 2021

  • 08:30 – briefing pe fiecare clasă în parte în Parcul Tehnic din parcarea Motelului Bucium
  • 09:00 – start oficial și stagiu traseu (timp maxim parcurgere traseu 7 ore)

ZIUA 3: Sâmbătă, 27 noiembrie 2021

  • 08:15 – briefing pe fiecare clasă în parte în Parcul Tehnic
  • 09:00 – start stagiu traseu (timp maxim parcurgere traseu 7 ore)

ZIUA 4: Duminică, 28 noiembrie 2021

  • 10:00 – festivitatea de premiere și conferința de presă

Director concurs: Raimond Chelban 0742 852 021

Director open/ssv/extrem: Raimond Chelban 0742 852 021
Director standard A/B/CHALLENGE: Liviu Baschir 0733 970 071
Secretariat/cazare: Loredana Chelban 0751 294 384
Asistență tehnică: Cristi Haba 0745 516 192
Relatia cu echipajele: Sebastian Terchea 0745 410 885

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 1 =