Celula de suport scolar si social a directoarei Voinea. Cinci generatii de elevi, ajutate sa nu se piarda

0
65

Nu stiau cum arata un tren si nu vazusera orasul. Pe amandoua le-au cunoscut atunci cand au venit la liceu, la Iasi.  Sunt 19 fete de clasele a IX-XII, carora Dolores Voinea, directoarea Colegiului I.C.Stefanescu, le-a salvat poate viitorul. In loc sa fie in strada sau la munca campului, sunt acum la scoala. Sunt 5 generatii de elevi din mediul rural care, in lipsa oricaror posibilitati de a fi tinute la scoala de catre familie, au fost adapostite in internatul scolii si li s-a oferit o masa calda fara sa li se ceara nimic in schimb, decat rezultate bune.

Le oferim masa si cazare gratuita, pentru ca altfel ar intra in abandon scolar. E ceva reciproc- ele imi dau prezenta la ore si rezultate bune la scoala, noi le dam posibilitatea sa ajunga oameni.  Toate generatiile de eleve pe care le-am tinut cu masa si cazare au terminat liceul, au luat BAC-ul si acum au familiile si locurile lor de munca. Nu s-au irosit. Asta si vreau prin acest ajutor, sa le spijin, sa le dau avant, sa nu le dau strazii. Cineva trebuie sa faca asta, pentru ca societatea nu se implica”, ne-a spus Dolores Voinea.

Ca pretuire pentru acest gest de normalitate, Caravana „Daruim de Craciun” a poposit la Colegiul „I.C. Stefanescu” pentru a oferi celor 19 eleve un mic cadou de sarbatori. Multumiri speciale, enoriasilor Parohiei „Sf. Nectarie”, Fundatiei Terramold, FEG si Asociatiei Club Sportiv Adventure 4×4.

Nelu PAUNESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here