Centru de recreere pentru singuraticii din cartierul Mircea cel Bătrân

0
55

Cartierul Mircea cel Batran va avea, incepand din acest an, un Centru de recreere, acestuia fiindu-i rezervată o suprafaţă de 133 metri pătraţi în incinta Punctului Termic Mircea cel Bătrân din strada Cerna nr. 12 – 14, locul preferat de golanii cartierului pentru consumul de bauturi alcoolice.

Ideea dezvoltării acestui Centru de recreere a apărut la solicitarea cetăţenilor din zona. Înfiinţarea Centrului vine practic în sprijinul copiilor şi adulţilor din cartier şi împrejurimile lui, având ca scop creşterea şanselor de incluziune socială a tuturor categoriilor de vârstă şi îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanei. Prin intermediul Centrului de recreere vor fi oferite oportunităţi de petrecere a timpului liber pentru persoanele afectate de solitudine, promovându-se stimularea solidarităţii sociale şi armonizarea relaţiilor dintre societate şi categoria vârstnicilor. Fara monitorizarea politistilor, acest nou obiectiv  se vor transforma cu siguranta intr-un centru de recreere in compania lui Bachus si a semintelor Sexy Emanuelle.

Recent, municipalitatea a reusit sa amenajeze, chiar in spatele acestui punct termic, un spatiu de recreere in aer liber, care este folosit de gibonii din cartierul Mircea cel Batran, asa cum se observa si din imaginile atasate, pentru spart seminte si dughit bere, in urma lor ramanand gramezi de gunoaie aruncate peste tot, chiar daca spatiul este dotat cu cosuri de gunoi.gunoi cerna

Conform unei cercetări sociologice efectuate în România anului 2014 în legătură cu timpul liber şi recreerea, persoanele vârstnice intervievate au declarat, în proporţie de peste 60%, că se implică în astfel de activităţi. De asemenea, mai mult de jumătate dintre vârstnicii chestionaţi au declarat că activităţile de recreere sunt foarte importante pentru calitatea vieţii lor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here