Splai Stâng Bahlui va fi renovat până la sfârşitul anului. Vezi ce prevede proiectul

0
67

Proiectul reabilitării Splaiului Stâng al Bahluiului a fost adjudecat de către firmele Victor Construct Botoşani şi Eky Sam Târgu Frumos, acestea având cea mai bună ofertă financiară, de 18,2 milioane de lei. Cele două firme vor efectua lucrările de reparaţii ale carosabilului aferent Splai Bahlui mal stâng începând din această vară, termenul de finalizare fiind plasat în decembrie 2015. Lucrările constau în reabilitarea a cinci tronsoane de carosabil pe o lungime totală de 5,6 km, pe porţiunea podul Sf. Ioan – bulevardul Metalurgiei – bulevardul Tudor Vladimirescu – Podu Roş – Podul de Piatră şi o parte din bulevardul Mangeron. Proiectul prevede amplasarea a 58 de bănci şi a 220 coşuri de gunoi, precum şi reabilitarea trotuarelor. De asemenea, cablurile suspendate pe stâlpi vor fi introduse într-un canivou subteran pe o lungime de 10,2 km.

Dacă nu sunt contestaţii, pe data de 27 iulie putem semna contractul şi vom emite ordinul de începere a lucrărilor”, a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar Mihai Chirica.

În ceea ce priveşte reabilitarea Splaiului Bahlui mal drept, proiectul se află în faza de licitaţie. Cu o valoare estimată la 44 de milioane de lei, proiectul presupune reabilitarea şi modernizarea a circa 6,2 kilometri de străzi, amenajarea a 213 locuri de parcare, plantarea a 446 de arbori, montarea a 248 de coşuri de gunoi şi amplasarea a 13 bănci.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here