Centrul Providenta al Mitropoliei Moldovei, locul preferat pentru Revelionul Pensionarilor si nunti de interlopi, pericol public.

0
75

Inspectoratul pentru Situații de Urgentă Iasi, prin inspectorii sai de teren, a incept sa bata la usile lacaselor de cult din judet. Verificările vizează, între altele, dacă bisericile au cel puţin două căi de evacuare în caz de incendiu.
Până în prezent au fost identificate 20 de lăcașuri fără autorizații de funcționare din partea ISU. 15 biserici au fost amendate, deoarece nu avea stingătoare, în funcțiune și planuri de evacuare actualizate.
Totalul amenzilor depășește 500 de mii de lei. Angajații ISU Iași verifică si alte imobile care sunt în subordinea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Centrul Providența de la Iași, recunoscut ca loc preferat de primarul suspendat al Iasului, in organizarea Revelionului Pensionarilor, dar si pentru nunti de interlopi, precum cea a fiului lui Cosmos Tanase, a fost amendat cu 50 de mii de lei pentru că avea uși de evacuare blocate și hidranți ieșiți din uz.
Și la Suceava pompierii fac controale. Bisericile ar putea fi obligate să aibă o a doua uşă pentru evacuare a persoanelor, iar planurile de intervenţie ale monumentelor UNESCO să fie actualizate, potrivit unei solicitări a ISU Suceava. De asemenea, în cazul monumentelor UNESCO, s-a solicitat Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor ca, până mâine, să actualizeze sau să reactualizeze planurile de intervenţie referitoare la modul în care se acţionează pentru protejarea şi evacuarea, în caz de incendiu, a bunurilor de patrimoniu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here