Victorel Lupu si cele 40 de utilaje inchiriate pentru deszapezirea Iasului. Vezi cum pot fi urmarite utilajele pe internet

0
54

Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean, Victorel Lupu, a efectuat astăzi o vizită de verificare a principalelor baze de deszăpezire de la Iaşi si Târgu Frumos, la acestea adăugându-se baza de la Pașcani, precum și cele trei baze de suport de la Ţibăneşti, Vlădeni şi Răducăneni. Preşedintele interimar a dat asigurari că Judeţul Iaşi este mult mai bine pregătit pentru a face faţă situaţiilor de iarnă.

Noi, la Consiliul Județean Iași, am făcut un contract-cadru, pe o durată de patru ani, astfel încât asocierea de firme care a câştigat acest contract să se poată pregăti şi dota suplimentar. Suntem pregătiți să intervenim de la prima cădere de zăpadă”, a declarat Victorel Lupu.

Asocierea are 40 de utilaje pregătite să intervină în situaţia de deszăpezire, mai exact 17 camioane cu sărăriţă, 11 autogredere, 6 freze de zăpadă şi 6 încărcătoare frontale, din care 35 în așteptare (tot timpul la dispoziția Direcției de Admnistrare a Drumurilor și Podurilor Iași) și 5 când o va cere imperativ vremea.

Consiliul Judeţean s-a dotat suplimentar pentru intervenții eficiente și rapide pe timpul iernii.

Consiliul Judeţean a achiziţionat, anul trecut, două şenilate pentru intervenţii în caz de urgenţă. Cele două utilaje au costat împreună aproximativ 400.000 de lei. Ele vor rămâne în grija şi în operarea Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Totodată, reamintesc faptul că noi suntem singurul Județ din România care, pentru întreaga Regiune de Nord-Est, prin proiectul european implementat de ADI Euronest, a cumpărat 25 de freze noi de zăpadă de mare putere. Acestea au achiziţionate prin intermediul fondurilor europene. Cinci dintre aceste freze au revenit Judeţului Iaşi şi sunt acum custodia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă”, a declarat Victorel Lupu.

Totodată,  Daniel Minciuna, directorul Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor, a anunţat că utilajele care vor fi utilizate la deszăpezire vor fi monitorizate GPS.

Pe toate cele 40 de utilaje care se află sub contract cu Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor sunt montate sisteme de supraveghere de tip GPS. Am dorit ca totul să poată fi vizionat şi de pe internet”, a afirmat Daniel Minciuna.

Linkul pentru monitorizarea utilajelor il puteti accesa aici

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

47 − = 43