CFR închiriază Gara Brașov. Chiriașul trebuie să investească 4,3 milioane de euro

0
59

CFR închiriază Gara Brașov, iar chiriașul va trebui să investească o sumă de 4,3 milioane de euro în reamenajări, respectiv în modernizarea spațiului.

 

Închirierea se va face pe o perioadă de 10 ani cu posibilitatea de prelungire încă cinci ani, iar în conformitate cu un anunț al companiei feroviare, prețul de închiriere pleacă de la suma de 31,23 lei/mp/lună, fără TVA, pentru o suprafață de 3.780,56 mp destinată activităților comerciale și prestărilor de servicii și de la 21 lei/mp/lună pentru spațiul de 102,83 mp destinat vânzării de bilete și informării călătorilor.

„Investiția se amortizează pe perioada duratei de închiriere a suprafețelor închiriate, iar la expirarea contractului va fi predată CNCFR, fără plată. În vederea participării la licitație este necesară achiziționarea caietului de sarcini și a instrucțiunilor pentru ofertanți, unde se regăsesc criteriile de selecție a ofertanților, valoarea taxelor ce trebuie achitate. Instrucțiunile pentru ofertanți și caietul de sarcini se pot procura de la sediul Sucursalei Regionala CF Brașov – Sivizia Comercială – Serviciul Valorificare Active”, se precizează în anunțul de licitație, citat de site-ul Biz Brașov.

Licitația propriu-zisă va avea loc la data de 6 februarie la sediul Regionalei Brașov. Documentele de participare la licitație se vor depune până în data de 30 ianuarie, ora 15.00, la Registratura Regionalei.

Deocamdată, propunerea Primăriei Brașov de a prelua Gara în administrare este tot la stadiul de analiză, subiectul urmând să fie dezbătut în Consiliul de Administrație al CN CFR, unde și Ministerul Transporturilor are un membru, situația fiind discutată de primarul George Scripcaru cu ministrul Lucian Bode. Primăria a conturat chiar și un concept de modernizare a obiectivului, tot pe principiul de extindere a activităților economice în incintă, dar și de a crește facilitățile oferite călătorilor în spațiile de așteptare și de achiziție a biletelor de călătorie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here