Chirica, Alexe, fatalailor, se urca căcatul pe bloc, bai! Mizeria neștiuta de sub administrația acestor inculpați

0
68

Sub guvernarea locala a fatalailor Costel Alexe si Mihai Chirica, iesenii sunt pe cont propriu. Societatea de apa canal din subordinea lui Costel Alexe presteaza un serviciu de cacat, iar administratorii scoliti de primaria Iasi sunt niste gunoaie analfabete, niste putregaiuri umane care lupta impotriva interesului comun al proprietarilor. In toate cazurile ar trebui sa se puna intrebarea legitima- ruptilor in fund, cine v-a pus pe voi acolo sus, unde nu va pute si nici nu vi se uda talpile?

O astfel de intrebare este pusa, in surdina si in putoarea apartamentelor, de sute de ieseni lipsiti de determinare sau aparare, care se confrunta cu problemele altora la ei in casa.  

 La nivelul Primăriei exista adoptat acu vreme un regulament, o bășcălie de dispoziție a cărei ducere la îndeplinire nu o mai urmărește nimeni, și anume crearea obligației ca asociațiile de proprietari sa dea jos azbestul cancerigen de pe blocuri și sa refacă sarpantele. Asa cum le. a găsit momentul dispoziției, tot în aceeași stare sunt înțepenite și acum. Doar furtunile mai desprind bucăți și le arunca în strada, căci cretinii și neica nimeni care conduc destinele asociațiilor nu au mișcat un deget, iar casele a sute de ieșeni care locuiesc la nivelele superioare s. au transformat în dușuri, cu firicele de cascade pe pereți. De câteva luni, imediat după săptămânile ploioase, prin gheurile blocurilor ajung in apartamente mirosuri pestilentiale de mucegai, căcat și șobolani morți, din canalizarea publica a orasului. ApaVital ul penalului Alexe nu are timp pentru desfundat canalizarea Iașului, pentru ca societatea de apa- canal are proiecte transfrontaliere de facut cacatul prastie peste Prut, acolo unde si-a cantonat si ultimii specialisti in vidanjare.

Suna proprietarii la ApaVital si li se raspunde, cu nesimtire, ca e canalizarea blocului si e treaba asociatiei. Te duci la asociatie, ti se spune ca e din strada si e treaba ApaVital. Atunci, ca individ lipsit de drepturi si reprezentare intr-un cacat de oras imputit, faci slalom prin putoarea orasului care ti-a cotropit intimitatea, propria proprietate, asteptand mireasma primaverii urmatoare.

Dupa cateva zile de acalmie, ploaia de ieri a starnit duhoarea din canalele ApaVital, canalizarile au refulat, firisoarele de cascade de pe peretii apartamentelor si-au reluat debitul, iar putregaiurile municipale, primaria lui Chirica & company “s-au mobilizat și au intervenit rapid pentru a îndepărta efectele furtunii” cu o mana de oameni fara echipamente, luati parca de la Oficiul bratelor de munca. Pune, dracu, o casca pe cap, ca îți vine o craca peste dibla și nu te plătește nimeni de bun!

Ăștia ai lui Chirică intervin tot timpul cu promptitudine sa degajeze copaci, petunii, lesuri, azbest sau ce mai agata vijeliile. Niște sanitari penibili, ca după un meci de fotbal la englezi. Niciodată, vreo măsură de prevenire a efectelor acestor calamități. Pe splai se infundă strada după fiecare ploaie, iar mașinile devin submarine. Ieri, doi oameni cu inițiativa au încercat sa scoată o placa care delimita trotuarul de albia Bahluiului, pentru a face o gura de scurgere pentru puhoiul din strada. Ieșenii nu au văzut vreo intervenție similara, în timpul vreunei furtuni, din partea Primăriei sau a CJ ului. Aia dorm pe ei și se mobilizează exemplar când nu mai este nevoie.

In concluzie, stimati manechini gelati, aruncati in costume scobite care stau ca pe sperietori, orasul pute, canalizarile sunt terminate din cauza oricarei extinderi a sistemului si a suprasaturarii acestuia prin dublarea deversarilor dupa ce prietenii imobiliari au ridicat blocuri peste tot, fara a se dimensiona macar cu 1% capacitatea canalizarii publice, acoperisurile blocurilor sunt site, le ploua oamenilor in case si astia nu stiu unde sa mai reclame faptul ca le sunt distruse proprietatile din cauza ignorantei voastre de bugetari naclaiti. Macar si pentru aceste lucruri, ar trebui sa va fie rusine sa va uitati in ochii iesenilor atunci cand aveti tupeului sa va afisati populismul pe strazi!

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here