Două proiecte Family Market sunt construite simultan de IULIUS, o investiție de 17 milioane de euro în Iași

0
57

Grupul IULIUS continuă proiectele investiționale de dezvoltare a conceptelor de retail Family Market destinate comunităților în expansiune, în județul Iași. De curând a început și construcția celui de-al doilea proiect, din cartierul Bucium al orașului Iași. Concomitent avansează și proiectul din Miroslava, cele două Family Market însumând o investiție de peste 17 milioane de euro, care se va realiza prin intermediul unei finanțări bancare acordată de CEC Bank.

 Family Market Bucium se construiește în zona Hotelului Bellaria și va include un supermarket și peste 25 de retaileri, într-un procent majoritar fiind producători și antreprenori autohtoni, ca parte a strategiei IULIUS de a oferi oportunități și promovare businessurilor locale. Concept ce pune accent pe simplificarea vieții, Family Market Bucium va aduce în centrul comunității un mix de servicii și facilități necesare zilnic, precum: farmacie, spălătorie, mobile service, florărie, pet shop, coafor, produse pentru casă și fashion, dar și carmangerie, băcănie, brutărie, cofetărie, fast-food. Secțiunea food va beneficia și de terase outdoor, noul proiect având și rolul de destinație pentru socializare și petrecere a timpului liber.

 Family Market Bucium va facilita accesul unei comunități în dezvoltare la servicii cotidiene, limitând dependența de mașină, reducând traficul auto și oferind economie de timp. Proiectul presupune și o restructurare a infrastructurii perimetrale, pentru o bună conectivitate, dar și crearea a peste 145 locuri de parcare, spații pentru biciclete și stații de încărcare electrică. În plus, atracția Family Market va fi o zonă verde, amenajată cu arbori și arbuști, alei de acces și de promenadă, un spațiu care invită la relaxare în aer liber și care aduce „verdele” acolo unde comunitatea este deja. De asemenea, aceeași echipă de peisagiști italieni, care au lucrat la parcul Palas, va amenaja și parcurile Family Market. „Family Market este conceptul de retail de proximitate unde găsești toate serviciile de care ai nevoie. Cele două proiecte care se construiesc în județul Iași (comuna Miroslava și cartierul Bucium) vor fi finalizate în primul trimestru din 2022 și sunt răspunsul IULIUS la o cerere concretă pentru servicii în zonele rezidențiale cu un ritm accelerat de creștere. Orașul se dezvoltă, își extinde granițele și oamenii caută soluții rapide și confortabile pentru problemele curente, iar conceptul Family Market este personalizat așteptărilor lor”, a spus Radu Pârlea, Manager Family Market.

În același timp, înaintează lucrările pentru Family Market Miroslava, proiect realizat în parteneriat cu Primăria Miroslava. Investiția va integra tot un supermarket și un mix personalizat de produse și servicii. Tot aici, IULIUS va amenaja un parc, singurul din comună, cu arbori maturi și arbuști, gazon, plante decorative, alei pietonale, fântână arteziană și o lucrare de artă stabilită în urma unui concurs dedicat comunității artistice locale. În plus, vor fi realizate 137 locuri de parcare, dar și lucrări de modernizare a infrastructurii, prin lărgirea străzii adiacente și reamenajarea stației de transport în comun din zonă.  

CEC Bank, unul dintre principalii susținători ai antreprenorilor locali, este partenerul IULIUS în finanțarea celor două proiecte.  

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here