Chirica da drumul la barci si lebede pe Bahlui! Proiectul „Bahluiul navigabil” a fost scos de la naftalina

0
124

Primaria Iasi a actualizat proiectul de amenajare turistica a albiei raului Bahlui, un proiect care a inceput acum un an jumatate, atunci a fost facut studiul de fezabilitate.

Am reusit sa punctam impreuna cu Ministerul Mediului cateva dintre elementele constructive ale acestui proiect. In cele din urma se intentioneaza construirea unor piste de biciclete, cu lungimi de peste 4 km, care vor functiona sub statutul unui ring, de asemenea, o ecluza care permite ridicarea cotei apei cu circa 2,8 m in zona podului Tudor Vladimirescu, ce permite o navigatie cu ambarcatiuni usoare pana in dreptul Podului Ros, chiar mai  departe, spre Podul de Piatra, recuperarea energiei prin instalarea unei turbine hidro care va permite iluminatul public pe toata zona amenajata, zone de loisir si restaurante, terase si altele care vor veni in completare din partea mediului privat”, a declarat primarul Mihai Chirica.

De asemenea, aceasta zona va face legatura dintre cartierul Primaverii si zona amenajata de catre Universitatea Tehnica „Gh Asache”, universitati, spatii de cazare si altele. Iluminatul va fi de tip arhitectural, intentia Primariei este de a corela toate aceste lucrari cu amenajarea malului drept al Bahluiului, lucrare care se afla in faza de contractare.

Speram ca la sfarsitul lunii februarie sa intram la semnare de contract. Valoarea investitiei este de aproximativ 67 milioane de lei, esalonata pe circa 2 ani. Speram sa gasim aceasta posibilitate, de a incepe lucrarile, incepand cu acest an. Durata executarii lucrarilor intre 2 si 3 ani”, a precizat Mihai Chirica.

Radu SEICARU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here