Furnizarea apei potabile in municipiul Iasi nu este afectata de poluarea de pe raurile care asigura rezerva de apa a Iasului

0
72

Calitatatea apei potabile furnizată de ApaVital nu este influențată de poluarea de la Fortus, sustine prefectul Marian Grigoras.

Municipiul Iași este alimentat cu apă din două surse, cea subterană, de la Timișești, situată pe raza județului Neamț și o alta de suprafață, râul Prut, punctul de captare a apei brute fiind însă în amonte de locul de vărsare al râului Jijia în Prut.

„Următoarele puncte de captare a apei brute pentru alte obiective alimentate de ApaVital sunt amplasate în aval de Grozești, însă calitatea apei potabile în localitățile situate în aval nu a fost afectată. ApaVital dispune in acest moment de rezervoarele de apă necesare pentru a face față consumului până la înlăturarea peliculei poluante, respectând totodată recomandarea Gărzii de Mediu Iași, de a nu prelua apă brută din râul Prut până la reglementarea situației”, a declarat prefectul Marian Grigoras.

ApaVital dă asigurări că situația se află sub control și că nu este necesar ca utilizatorii din oraș să-și creeze rezerve de apă, distribuția desfășurându-se în mod normal, cu o calitate a apei care se încadrează în normele prevăzute de legislația în vigoare.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 4 = 1