Chirica face cinste cu cate o shaorma, bizonilor care parcheaza pe trotuare. Tarife mai mici in activitatea de hinghereala a masinilor

0
52

În cadrul ședinței Consiliului Local de astăzi, 29 august, a fost aprobat noul regulament de ridicare a vehiculelor staționate sau parcate neregulamentar. Activitatea de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a maşinilor va fi realizată de Servicii Publice Iaşi SA în baza contractului pe care îl are deja încheiat cu Primăria.

Consiliul Local a adoptat tarife mai mici decât cele propuse inițial pentru cei care nu respectă noul regulament. Astfel, șoferii contravenienți vor fi nevoiţi să achite o taxă de 430 lei (față de 450 lei cât era inițial), dacă vehiculul va fi ridicat, transportat şi depozitat, la care, după caz, se poate adăuga şi o sancţiune a Poliţiei Rutiere. În cazul în care maşina nu va fi revendicată de proprietar în 24 ore, va fi percepută şi o taxă de depozitare, în valoare de 45 lei/zi (față de 60 lei/zi). Dacă proprietarul se prezintă chiar în momentul în care vehiculul este ridicat pe platforma de transport va trebui să achite 290 lei (față de 330 lei).

De asemenea, la solicitarea consilierilor locali, în primele două săptămâni de la intrarea în vigoare a Hotărârii de Consiliu Local, mașinile nu vor fi ridicate, iar șoferii vor primi doar avertismente. Ridicarea maşinilor a fost blocată la nivel naţional în mai 2015, când Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că regulamentele locale sunt în afara legii atât timp cât nu există o hotărâre a Executivului. În decembrie 2016, Guvernul a aprobat o astfel de decizie, care a intrat în vigoare în ianuarie 2017. Pentru ridicarea mașinii, la Cluj-Napoca proprietarii trebuie să achite 547 de lei, la Sibiu și Buzău – 600 de lei, la Constanța – 504 lei, iar la Timișoara și Ploiești – 450 lei.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + = 10