Restrictii de circulatie cauzate de crosuri, marsuri si raliuri

0
61

În ședința de săptămâna trecută, Comisia de Circulație a municipalității ieșene a analizat și decis o serie de restricții de circulație generate de unele evenimente organizate în perioada următoare în spații publice.

Sâmbătă, 2 septembrie, între orele 9.00 și 12.00, în vederea organizării Crosului Firmelor circulația auto va fi restricționată / închisă, funcție de necesități, pe traseul bd. Ștefan cel Mare – Piața Unirii. Organizatorii vor lua toate măsurile pentru desfăsurarea evenimentului în condiții de siguranță și sunt direct răspunzători pentru orice eveniment rutier, dar nu numai, cauzat de manifestare. Biroul Rutier al Poliției Municipiului Iași și Poliția Locală vor lua deciziile punctuale privind închiderea circulației rutiere în zona de desfășurare a evenimentului, funcție de necesități.

De asemenea, în cadrul celei de-a patra ediții a „Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși” (ITO), duminică, 3 septembrie, între orele 17.00 și 19.30, va avea loc „Marșul Tinereții” pe traseul Parcul Copou – bd. Carol I – bd. Independenței – str. G. Enescu (Mănăstirea Golia) – str. Armeană – str. C. Negri – str. Achim Stoia – bd. A. Panu (Biserica Sf. Nicolae Domnesc) – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt (Mitropolia Moldovei și Bucovinei). Coloana va fi însoțită și de reprezentanți ai organizatorilor și organe de poliție. Tot în cadrul ITO, duminică, 3 septembrie, între orele 18.30 și 24.00, circulația auto va fi restricționată / închisă pe aleea din fața Palatului Culturii (liniile de tramvai), bd. A Panu și str. Palat, în vederea organizării concertului susținut de Holograf, Orchestra Lăutarii și maestrul Nicolae Botgros și Ion Paladi. De asemenea, organizatorii ITO au prtimit acordul Comisiei de Circulație pentru parcarea autocarelor participanților pe Splai Bahlui – Mal Stâng. Deciziile punctuale privind închiderea circulației rutiere în zonele de desfășurare a evenimentelor vor fi luate de Biroul Rutier al Poliției Municipiului Iași și Poliția Locală.

În fine, în vederea organizării, în perioada 7 – 9 septembrie, a Raliului Iașului – Cotnari Rally 2017, Comisia de Circulație a decis blocarea circulației pe aleea de acces din fața Palatului Culturii (liniile de tramvai) de marți, 5 septembrie, de la ora 10.00, până sâmbătă, 9 septembrie, la ora 24.00. Vineri, 8 septembrie, între orele 7.00 și 24.00, în vederea organizării probei Superspeciala Râpa Galbenă, circulația auto va fi restricționată / închisă, iar partea carosabilă va fi eliberată pe str. Păcurari (tronsonul dintre intersecția cu str. Cișmeaua Păcurari până la Piața Mihai Eminescu), str. A. Fătu, str. Gh. Lascăr, str. Râpa Galbenă, str. Gării (tronsonul de la str. Râpa Galbenă până la str. Arcu) și bd. Independenței (de la Piața Mihai Eminescu până la str. N. Bălcescu). Pasajul „Mihai Eminescu” va fi închis de joi, 7 septembrie, de la ora 20.00, până sâmbătă, 9 septembrie, la ora 6.00, perioadă în care separatoarele de sens vor fi demontate pentru  desfășurarea probei de raliu amintite. În același scop, parcarea de la fostul sediu al Romtelecom va fi închisă vineri, 8 septembrie, între orele 7.00 și 24.00. Organizatorii raliului sunt responsabili de semnalizarea corespunzătoare pentru toate probele de concurs, asigurarea securitătii parcului auto propriu, asigurarea cu personal calificat pentru măsurile de siguranță la proba Superspecială Râpa Galbenă.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here