Chirica va cere CNSU sa mentina deschise scolile si gradinitele din Iasi

0
70

Primarul Iașului, Mihai Chirica, solicită Comitetului Național pentru Situații de Urgență ca unitățile de învățământ din municipiul Iaşi să rămână deschise.
Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași a analizat situația existență, la o lună și jumătate de la începerea noului an școlar, la nivelul unităților de învățământ preuniversitar. Această situație pune în lumină un număr relativ mic de infectări în mediul educațional (sub 200 la o populație școlară de circa 60.000 de preșcolari și elevi și circa 8.000 de cadre didactice și nedidactice), ceea ce demonstrează faptul că unitățile școlare nu reprezintă un factor major de răspândire a infectării cu noul coronavirus.
În aceste condiții, după consultarea cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Iași și ai celorlalți membri ai Comitetului Local pentru Situații de Urgență, conducerea Primăriei Municipiului Iași va înainta Guvernului României un plan de organizare a activității didactice în perioada în care coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile raportate la 1.000 de locuitori este între 3 și 4 la mie (joi, 5 noiembrie 2020, acesta fiind de 3,35 la mie). Acest plan prevede următoarele măsuri:
• Activitatea grădinițelor și unităților de învățământ primar să se desfășoare în continuare în „scenariul verde”, cu prezența fizică a elevilor și cadrelor didactice în unitățile școlare.
• Activitatea celorlalte unități de învățământ să se desfășoare în „scenariu galben”, hibrid (jumătate dintre elevi în clasă, jumătate în regim online, prin rotație la două săptămâni).
După ce coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile raportate la 1.000 de locuitori va depăși 4 la mie, Comitetul Local pentru Situații de Urgență va analiza situația și va decide alte măsuri organizatorice.

Reamintim faptul ca la ședința de aseară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a stabilit ca, începând de luni, toate unitățile de învățământ din municipiu să intre în scenariul roşu de predare, în condiţiile în care rata de incidență cumulată la 14 zile a depăşit pragul de 3 la mie.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here