Cinci excursii cu trenul pe care trebuie să le încerci într-o viaţă

0
66

Chiar dacă ar fi mult mai simplu să mergi în vacanţă cu avionul, îţi propunem să încerci o experienţă nouă: o călătorie de neuitat cu trenul.
Am ales pentru tine cinci călătorii cu trenul pe trasee incredibil de spectaculoase. Şi nu trebuie să-ţi faci griji că îţi va trece os prin os în cele câteva zile cât ar dura acestea, pentru că trenurile sunt adevărate hoteluri de lux pe roţi. Fie că vrei să mergi de la Paris la Istanbul cu celebrul Orient Express sau vrei să admiri fiordurile norvegiene, alege din lista noastră călătoria pe care ţi-o doreşti.

Danube Expressdanube-express-2

Circulă pe ruta Istanbul – Praga via Bulgaria, Transilvania, Ungaria, Austria, Slovacia şi Polonia. Este unul dintre cele mai cunoscute trenuri din Europa Centrală este un adevărat hotel pe şine.

Flam Railwayflam-railway-3-1

Dacă ţi-ai dorit mereu să vezi fiordurile norvegiene de aproape, acum este momentul să o faci. Mergi de la Flam la Myrdal, prin spectaculoasa Norvegie şi lasă-te fascinată de cascade, munţi, fiorduri şi tunele.

Venice Simplon-Orient Expressvenice-simplon-orient-express

Poţi alege mai multe rute, printre care: Londra-Veneţia, Veneţia-Paris, Bruxelles-Veneţia, Istanbul-Bucureşti-Budapesta-Veneţia. În acest tren ai parte de o experienţă de-a dreptul boemă, cu vagoane elegante şi opulente, cu baruri sofisticate şi săli de întâlniri. Spre exemplu, o călătorie Paris-Istanbul durează şase zile şi costă 7000 de euro. Cei care au făcut-o spun că merită toţi banii.

Glacier Expressglacier-express-21-1000glacier-express-2

Circulă între St-Moritz şi Zermatt, Elveţia. Dacă îţi plac priveliştile montane, acesta este trenul pe care trebuie să îl iei. Trece prin 91 de tunele, peste 291 de poduri şi prin Oberalp (2.044 metri).

Alaska Railroadalaska-rail-road-2

Cea mai spectaculoasă modalitate de a vizita Alaska, pe traseul Anchorage/ Denali/ Fairbanks/ Girdwood/ Grandview/ Portage/ Seward, Spencer Whistle Stop, Talkeetna, Whittier. Bucură-te de peisaj din acest tren tren călduros şi confortabil.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

73 − = 67