Cine este femeia care protesteaza in fata Primariei din Iasi

0
64

Persoana care protestează în fața Primăriei Municipiului Iași, A.M.A., figurează în evidența Municipiului Iași în calitate de cumpărător al unui spațiu de locuit ANL  situat bd. Alexandru cel Bun, nr. 70, bl. 250, sc.C. Soțul acesteia, A.D.C., în calitate de titular al unui contract de închiriere al aceleiași locuințe ANL, a solicitat cumpărarea  imobilului în data de 1 noiembrie 2016. După parcurgerea procedurilor legale, în data de 23 noiembrie 2016 a fost încheiat un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate și cu rezerva dreptului de proprietate, contract autentificat la o societatea profesională notarială. Soții A.D.C. și A.M.A. au achitat avansul de 15% și comisionul de 1%, restul de preț urmând a fi achitat în rațe lunare egale, conform scadențarului întocmit și anexat la contractul de vânzare-cumpărare autentificat pentru perioada decembrie 2016 – noiembrie 2041 (25 de ani).

Locuința, compusă din o cameră  și dependințe, a fost achiziționată în baza Legii 152 / 1998  privind înființarea ANL, republicată, cu modificările și completările ulterioare și a Normelor pentru punerea în aplicare a prevederilor legii, respectiv HG 962 / 2001, cu modificările și completările ulterioare, anume HG 251 / 2016. Potrivit prevederilor din legislația mai sus menționată, art. 10, al. 2^2, pct. a), pct. b): „transferul de proprietate asupra locuinței se produce după  achitarea integrală a valorii de vânzare ,cu  îndeplinirea  formalităților de publicitate  cerute de  lege”; „până la achitarea valorii de vânzare, locuințele rămân în administrarea autorităților administrației publice locale… până la data transferului de proprietate și schimbarea rolului fiscal pe numele acestora”.

În prezent, contractul de vânzare-cumpărare menționat este în derulare, soții A.D.C. și A.M.A. nu înregistrează restanțe la plata ratelor lunare, având achitată inclusiv rata lunii mai 2018.

„Menționăm că A.M.A. a făcut mai multe sesizări și plângeri penale împotriva mai multor angajați ai administrației publice locale și centrale, precum și ai societății profesionale notariale. Răspunsurile ANL, Poliției, Parchetului și o sentință definitivă a Curții de Apel Iași din 2017 au infirmat de fiecare dată plângerile acesteia”, sustin reprezentantii Primariei Iasi.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here