Cireșe toxice în hipermarket-urile Carrefour din Iași. Cumpărătorii, avertizați să le decojească!

0
44

Cireșele de import au apărut deja, la prețuri care ar bate lejer caviarul. Românii pofticioși care iși permit să dea 150 de lei pe un kilogram de cireșe se expun însă unui risc extrem de mare. Într-un hypermarket din Iași se vând cireșe cu un avertisment care a lăsat cumpărătorii cu gura căscată! Cireșele necesită decojire, întrucât coaja este toxică! (foto frunza-verde.ro)
Carrefour susține că ambalajul cireșelor a fost greșit etichetat și fructele nu prezintă un pericol pentru consum. Rețeaua de magazine a retras totuși lotul de pe rafturi.
”Vă comunicam faptul ca produsul respectiv a fost retras de la raft. Ne-am adresat furnizorului pentru informații suplimentare și ne-a comunicat următoarele aspecte: din cauza unei regretabile erori umane, informațiile de pe etichetele produsului erau eronate, operatorul furnizorului însărcinat cu tipărirea lor folosind un alt șablon de etichete, destinat unui produs de citrice. De asemenea, precizam faptul ca produsul nu reprezenta niciun pericol pentru consumul uman și respecta în totalitate standardele de calitate prevazute de lege, conform declarației de conformitate provenita de la furnizor. Ne cerem scuze pentru incident și vă asiguram ca acesta este un caz izolat, importanța pe care o acordam afișării corecte a etichetelor aplicate pe produse fiind foarte mare” a precizat Carrefour într-un comunicat.
Conform indicațiilor de pe etichetă, cireșele ar trebui decojite pentru a fi consumate în siguranță, fiind tratate cu niște substanțe periculoase pentru organism, notează ziaruldeiași.ro. Substanțele scrise cu litere extrem de mici sunt imazilil și thiabendazole iar cireșele au fost importate în România, din Turcia, de către firma Andros Stil SRL.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 7 = 3