Primarul Iasului blocheaza accesul copiilor prescolari la educatie. Parintii cu datorii catre Primarie nu-si vor putea inscrie copiii la cresa

0
67

Multi dintre parintii care au copii de varsta prescolara, nu ii vor putea inscrie la cresele din Iasi dintr-un motiv aberant. Primarul Iasului, Mihai Chirica, a dat dispozitie ca niciun copil care provine din familii care inregistreaza datorii la bugetul local, sa nu fie primit la cresa. Acest act josnic de a forta mana parintilor cat si lipsa de umanitate a acestui individ aflat la carma Iasului a starnit un imens val de frustrari si nemultumire in randul iesenilor care au copii ce trebuie sa faca primii pasi in viata.
Unul dintre criteriile de departajare care vor putea permite inscrierea unui copil la o cresa din Iasi tine de prezentarea de catre parinti a unui certificat fiscal care sa ateste ca nu au datorii restante, inclusiv amenzi, la ultimul termen de plata al anului in curs, respectiv 31 martie. Un alt criteriu de departajare, destul de abuziv, este acela ca ambii parinti sa aiba loc de munca.
Departajarea se face printr-un sistem de punctaj. Astfel, dacă ambii părinți au loc de muncă primesc 10 puncte, un părinte care lucrează are 5 puncte, numărul copiilor în întreținere, în afara celui pentru care se solicita înscrierea: 1 copil – 2 puncte, 2 copii – 4 puncte, 3 copii și mai mulți de 3 copii – 6 puncte, copii gemeni/tripleți – 10. Dacă solicitanții nu au datorii, restante la bugetul local (inclusiv amenzi) la ultimul termen de plata a anului în curs (31martie 2018) se adaugă 8 puncte.
Reprezentantii municipalitatii iesene arunca capra in curtea legiuitorului si promite ca va incerca sa simplifice procedura de inscriere a copiilor la cresele din Iasi.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 3 =