CJ Iasi cauta o firma care sa se ocupe de organizarea FILIT. Potul este de 2 milioane de lei

0
63

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere (FILIT) va avea loc şi în 2016 (a IV a ediţie), având un buget asigurat de 2.000.000 de lei – buget similar ce cel din ediţiile precedente, de către Consiliul Judeţean Iaşi. În şedinţa din data de 29 ianuarie 2016, plenul Consiliului Judeţean, a aprobat alocarea acestei sume în bugetul Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR), cu destinaţia organizării FILIT.
Marca FILIT este înregistrată la OSIM de către o fundaţie culturală în cadrul căreia MNLR este membru. Dreptul de folosire a mărcii, conform legislaţiei, nu poate fi însuşit de altă entitate, ci doar de cei care sunt deţinători ai mărcii respective”, sustin reprezentantii Consiliului Judetean Iasi.
În urma discuţiilor purtate, în data de 10 februarie 2016, între directorul MNLR, Dan Lungu, conducerea Consiliului Judeţean Iaşi şi specialiştii direcţiilor de specialitate din cadrul instituţiei, au fost analizate toate posibilităţile legale privind proiectul cultural FILIT şi s-a ajuns la concluzia unanimă că MNLR are la dispoziţie toate pârghiile legale pentru a organiza, manageria şi supraveghea desfăşurarea tuturor etapelor proiectului FILIT.
Până la urmă, am propus o variantă de compromis. Noi am alocat banii către MNLR, la ultima şedinţă în plen. Muzeul va organiza o licitaţie prin care întregul proiect să fie încredinţat unei firme specializate. Nu va mai fi vorba de externalizarea unor servicii, ci de un contract pe întregul proiect. MNLR face agenda, iar firma respectivă se ocupă de organizare“, a declarat Victorel Lupu, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Iaşi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here