„Clanta”, mama patronului –sageata de la „Bonjour, Iasi”, amenintari mafiote la adresa ziaristilor

0
61

Cel mai in voga cotidian local are ca si patron, in acte, un biet sofer absolvent de scoala de arte si meserii. La randul sau, patronul – sageata are o mama care a facut tot felul de smenuri cu banii locatarilor de prin Alexandru cel Bun. In urma dezvalurilor aparute intr-o parte a presei, doamna “Clanta”, asa cum este cunoscuta in mediile elitiste,  a fost vizata de mai multe controale. Ca sa nu ajunga la bulau, distinsa mama-closca a promis ca se va reabilita in ochii locatarilor de care si-a batut joc  ani de zile si a parasit asociatia din care isi tragea partea leului. Nu aceeasi promisiune a facut-o, insa, si fata de ziaristii care i-au stricat feng shui-ul . „O sa te urmaresc si o sa te nenorocesc, mizerie!”, este una dintre amenintarile transmise ziaristilor de catre doamna Clanta.

Santieristii de la Constructii Unu inca isi amintesc cu placere de cea supranumita Clanta, pe seama careia circula, inca, tot felul de povesti siropoase. Unul dintre santieristi cu ceva pregatire pe la Belle Arte a incercat sa faca chiar si un caiet studentesc ilustrat despre Kama Sutra de santier si cum pot fi folosite echipamentele de ridicat blocuri la ridicarea moralului muncitoresc.

Omule, o faceau baietii roaba in timp ce asta punea parchet, o rupeau in cancioc ca pe Ana lui Manole, rascheta cu bucile peretii de ziceai ca are glaspapir pe cur si motoras de coasa in fata. Cand se incingea, baietii trebuiau sa dea drumu la picamer sa nu se auda in strada, ca guita asta de ziceai ca eclozeaza. Peretii strambi din subsolurile blocurior din CUG tot ei i se datoreaza. Acu, am inteles ca e fata de pension, nici bidinea n-a manuit, nici gura nu-i miroase a trafalet”, isi aminteste, cu nostalgia ultimei erectii, nea Costache  Penson, fost maestru de santier.

Orice asemanare intre Clanta si o doamna respectabila din cartierul voievodului cel bun este pur si simplu o coincidenta bizara.

Gogu Bidinea

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here