Colegiul National din Iasi, ultimul client al sistemului centralizat de termoficare administrat de Veolia. Mai urmeaza inca 11 scoli

0
75

In cursul saptamanii trecute s-au finalizat lucrarile de racordare a Colegiului National „Mihail Sadoveanu” la sistemul centralizat de termoficare iar in urmatoarele zile vor avea loc probele tehnice necesare punerii in functiune a noilor echipamente.
Lucrarile, realizate in numele Primariei Municipiului Iasi de o societate executanta, au constat in conectarea la magistrala 2 de termoficare: racord la reteaua primara pe o lungime de cca 300 ml cu un diametru de Dn 150 mm si montarea unui modul termic individual cu puterea instalata de cca 1 MW (780 kW pe incalzire, 210 kW pe apa calda) ce va acoperi consumul anual estimat la 750 gigacalorii.
Racordarea Colegiului National la sistemul centralizat prezinta cateva avantaje majore atat pentru elevi si corpul profesoral, cat si pentru municipalitate.Fiind vorba de o racordare direct la magistrala de termoficare cu modul termic individual, se asigura independenta totala in ceea ce priveste furnizarea incalzirii: se poate porni caldura in orice moment al anului, in functie de nevoile specifice ale institutiei de invatamant. Modulul termic este complet automatizat, iar parametrii de functionare sunt vizualizati permanent in Dispeceratul central al Veolia Energie Iasi: orice modificare aparuta in temperatura de furnizare sau in nivelul de presiune este observata la timp si poate fi reglata cu usurinta de la distanta. Totodata, se elimina in totalitate riscurile si inconvenientele asociate centralei pe gaze naturale: poluare sau scurgeri de gaz iar factura anuala pentru energia termica (apa calda si caldura) va scadea cu cca 22% odata cu racordarea la sistemul centralizat: pentru Colegiul National si, prin urmare, pentru bugetul Consiliului Local, este vorba de economii de costuri estimate la 41 000 lei pe an”, a declarat Ana-Maria Icatoiu, director comercial Veolia Energie Iasi S.A.
Racordarea Colegiului National la termoficarea centralizata este prima din cele 12 astfel de lucrari ce vor fi realizate de Municipiul Iasi in cursul anului 2015, in conformitate cu Hotararea Consiliului Local 181 din 31 mai 2014. Aceasta prevede conectarea la sistemul centralizat a 12 institutii de invatamant ale Primariei, actiune in urma careia bugetul local va economisi cca 600 mii lei pe an la factura pentru apa calda si caldura.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here