Marcel Iures si George Mihaita, pe scena Nationalului iesean in comedia “O scrisoare pierduta”

0
80

Comedia “O scrisoare pierduta”, care se va juca in aceasta seara, 30 martie, de la ora 19.30, pe scena Teatrului National din Iasi, ii va readuce in fata spectatorilor pe actorii Marcel Iures, George Mihaita, Valentin Teodosiu sau Marius Vizante.
Hohote de ras si aplauze la scena deschisa la spectacolul “O scrisoare pierduta”, in regia lui Alexandru Dabija, o montare a Teatrului de Comedie, care va ramane un punct de referinta in punerile in scena ale comediilor lui Caragiale. De la premiera, piesa se joaca in capitala cu casa inchisa. Luni 30 Martie, iesienii se vor putea bucura de un spectacol de teatru autentic, cu un regal actoricesc, in regia extraordinarului Alexandru Dabija.
In urma cu 128 de ani, comedia “O scrisoare pierduta” consfitea gloria dramaturgului I.L.Caragiale.
Timpul a incremenit moravurile si obiceiurile politicienilor, pe care montarea lui Alexandru Dabija le evidentiaza mai acut ca niciodata.
Regizorul Alexandru Dabija a construit spectacolul in jurul lui Catavencu, rol realizat magistral de Marcel Iures. De altfel, pentru rolul Catavencu, actorul a fost distins cu Premiul pentru Cel mai bun actor in rol principal in cadrul FestCo (Festivalul Comediei Romanesti) editia a X-a. Exceptionale partituri actoricesti
fac si Marius Florea Vizante in Tipatescu, Mihaela Teleoaca in Zoe, George Mihaita in Dandanache sau Dorina Chiriac in Cetateanul turmentat.
Veti rade mult, desi comedia este o sfredelitoare si actuala drama a derizoriului politic. Pregatiti-va sa urmariti comedia originala a lui Caragiale, intr-un spectacol ce reuseste sa descopere un nou Caragiale, cu mijloace moderne si cu personaje care vor deveni noi repere ale “Scrisorii pierdute”.

Distributia:
Ştefan Tipătescu – Marius Florea Vizante
Agamemnon Dandanache – George Mihăiţă
Zaharia Trahanache- Valentin Teodosiu
Tache Farfuridi -Florin Dobrovici
Iordache Brânzovenescu – Eugen Racoţi
Nae Caţavencu – Marcel Iureş
Ghiţă Pristanda – Dragoş Huluba
Un cetăţean turmentat – Dorina Chiriac
Zoe Trahanache – Mihaela Teleoacă
Ionescu, Popescu… – Dan Rădulescu
Pret bilete : 100 , 120 lei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here