Compania indiană HCL Technologies, extindere și un nou sediu la Iași

0
71

Compania indiană HCL Technologies, care ocupă locul al treilea între giganții IT indieni, are o reprezentanță în România în Municipiul Iași începând cu anul 2018, când a achiziționat firma Geometrix și a preluat o parte a unor operațiuni în cadrul Xerox. De atunci, firma indiană a mai deschis birouri în București și în Brașov, iar în prezent are peste 800 de angajați în România.

Recent, conducerea companiei a informat Ambasada României la New Delhi de faptul că operațiunile în România se derulează cu succes și există o perspectivă bună de extindere a prezenței în țară prin diversificarea serviciilor și atragerea de noi clienți. Firma are în vedere realizarea unui centru de cercetare și dezvoltare și atragerea unor universități de profil în implementarea unor proiecte obținute de la clienții internaționali.

Pentru a pune în aplicare planurile de viitor legate de extinderea din România, conducerea firmei indiene a hotărât să își schimbe sediul într-un spațiu tot din Municipiul Iași, dar mai modern și capabil să găzduiască un număr mai mare de angajați.  Astfel, în data de 7 decembrie 2023 firma HCL Technologies va inaugura noul sediu din Municipiul Iași.

HCL Technologies are o prezență multinațională, având deschise reprezentanțe în peste 52 de țări, cu peste 200.000 de angajați. Compania indiană și-a construit de-a lungul timpului un renume internațional apreciat în domeniul serviciilor de IT și BPO.

Aida POPA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here