Ateneul Național din Iași pe scenele din București

0
108

 Echipa Ateneului Național din Iași pornește într-un amplu turneu organizat în capitală în perioada 9 – 15 noiembrie 2023, cu 11 reprezentații ale celor mai apreciate spectacole din repertoriu curent. Din distribuțiile producțiilor propuse pentru acest turneu fac parte nume mari ale scenei din România – Maia Morgenstern, Marius Manole, Claudiu Bleonț, Vlad Rădescu, Mihai Gruia Sandu și Paul Ipate, alături de colectivul de actori ai Ateneului.

Ateneul Național din Iași, instituție publică de cultură aflată sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române, a reușit în ultimii ani să se poziționeze în topul preferințelor publicului ieșean. Repertoriul bogat, calitatea producțiilor și varietatea de genuri (comedii, drame, spectacole pentru copii) au atras de-a lungul timpului diferite categorii de public pe care Ateneul a reușit să-l fidelizeze.

 „Inițiativa de a prezenta producțiile Ateneului publicului bucureștean a luat naștere anul trecut, din dorința de a crea și promova un dialog cultural dintre capitala istorică și actuala capitală a României, pe fondul parteneriatelor interinstituționale și a schimbului de experiență la nivel artistic. Pentru noi ca echipă, recunoașterea muncii depuse de-a lungul timpului în afara comunității noastre înseamnă foarte mult. Faptul că putem să prezentăm publicului din București, un public rafinat, divers, producțiile noastre, este un pas extrem de important în desăvârșirea efortului depus pentru promovarea artelor spectacolului” ”, a declarat Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.

Evenimentele din cadrul turneului se vor desfășura la Sala Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra, Teatrul Excelsior, Sala Luceafărul și Sala Rapsodia iar biletele se pot achiziționa online: https://www.ateneuiasi.ro/bucuresti/ sau direct de la sălile teatrelor unde se vor desfășura evenimentele.

Pentru mai multe detalii legate de program: https://www.ateneuiasi.ro/bucuresti/ sau https://www.facebook.com/AteneulNationalIasi.

Aida POPA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here