Comuna Bals se pregateste de alegeri. Condamnat pentru luare de mita si trafic de influenta, primarul a pierdut mandatul

0
66

Prefectul Marian Grigoras a semnat astăzi ordinul prin care se constată încetarea mandatului primarului comunei Bals, Constantin Cibotaru, ca urmare a condamnării prin hotărâre judecătorească definitivă.

După toate demersurile pe care le-am făcut către secretarul comunei Balș, astăzi am primit referatul necesar și s-a îndeplinit procedura pentru emiterea ordinului de prefect. Hotărârea judecătorească a rămas definitivă în luna decembrie 2016. În luna ianuarie am primit o copie după hotărârea judecătorească definitivă și am solicitat secretarului comunei să își respecte atribuțiile prevăzute de lege și să comunice Instituției Prefectului referatul prevăzut de art. 16, alin. 2 din Legea nr. 393/2004, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Ca urmare, s-a sesizat și Inspectoratul de Poliție Județean Iași, dar și comisia de disciplină a secretarilor. Între timp, o altă persoană a preluat atribuțiile de secretar al comunei, care a înțeles să transmită referatul menționat de prevederile legale”, a declarat prefectul județului Iași.

O informare cu privire la această decizie va fi transmisă către Autoritatea Electorală Permanentă, dar și la nivelul Guvernului. Până la organizarea alegerilor conducerea Primăriei va fi asigurată de viceprimar.

Reamintim faptul ca in anul 2014, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Serviciul Teritorial Iasi, au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatului Constantin Cibotaru, primar al comunei Bals, judetul Iasi, pentru savarsirea infractiunilor concurente de luare de mita si trafic de influenta. In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, la data de 26 iunie 2013, Cibotaru Constantin a pretins de la reprezentantii unei societati comerciale, prin intermediar (denuntator in cauza), suma de 20.000 euro, pentru a interveni pe langa membrii Consiliului Local al comunei Bals, asupra carora a afirmat ca are influenta, pentru a-i determina sa aprobe concesionarea unei suprafete de teren catre respectiva societate, astfel incat aceasta sa realizeze o investitie (constructii destinate depozitarii de cereale si o fabrica de ulei) pe raza comunei, dar si pentru a i se emite avizele si autorizatiile necesare ridicarii unor constructii pe acest teren.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

33 − 27 =