Pericol public langa piata Alexandru cel Bun! Lucruri groaznice se intampla intr-o carciuma fara aviz de functionare

0
47

O carciuma neautorizata, a unui evazionist din comuna Bosia, administrator al SC Time Out Cafe SRL, este un adevarat pericol, atat pentru clienti cat si pentru locatarii de pe strada Milcov, artera pe care aceasta functioneaza in afara legii. In cazul unui simplu control de rutina din partea inspectorilor Directiei de Sanatate Publica sau a celor de la ANAF, aceasta spelunca ordinara ar fi inchisa fara drept de apel. Totul e ca acesti functionari ai statului, al caror rol este apararea drepturilor consumatorilor, sa mai faca si controale. De mai bine de doua saptamani de cand carciuma a fost deschisa, fara sa aiba niciun aviz de functionare, clientii sunt nevoiti sa isi satisfaca necesitatile fiziologice intr-un colt al terasei, devenit ad-hoc toaleta populara. „Veceul este in reparatii, dar puteti sa faceti langa el”, sunt indemnati clientii de catre unica angajata, si aceasta sub varsta majoratului care, la randu-i, foloseste toaleta turceasca a localului din vecinatate. Daca in primele zile, aceasta situatie parea una hilara, dupa trecerea a doua saptamani, aceasta a devenit o problema reala, veceul „la gard” ajungand sa deranjeze nu numai clientii carciumii, ci si locatarii din zona.

Femeia care a avut carciuma asta a decis sa o inchirieze asa ca, acu vreo luna de zile au inceput lucrarile care s-au soldat cu blocari de trotuare si de trafic. Astia, din cate am auzit, ar fi luat si din domeniul public, ca sa faca o cale de acces secundara, dar astea sunt chestii la care ar trebui sa le dea de cap autoritatile. Ce este deranjant, este faptul ca de doua saptamani de cand a fost deschisa, carciuma asta nu are toaleta, deci, ma gandesc si eu ca nu are nici autorizatie de functionare. Am fost si eu de vreo doua ori si m-au trimis in fundu’ curtii. Va dati seama ca nu vine nimeni cu lopatica sau vidanja, asa ca toti rahatii aia inmiresmeaza intreaga zona, cel putin cand bate vantul. Va dati seama ce frumos e ca, dintr-un accident, sa intre acolo o femeie si sa aiba nevoie la toaleta”, ne-a spus Petre Martin, un client din zona.

Mai mult, toata marfa al carui continut este raspandit ulterior  pe gardurile carciumii, nu este comercializata conform legii, casa de marcat fiind doar de design. Alaturi de aceasta spelunca, zona este garnisita de carciumi la care nu sunt emise bonuri fiscale, iar toaletele sunt mixte, turcesti si nespalate, utilate parca expres pentru oamenii strazii si colectionarii de peturi de care abunda zona.

Potrivit Ordinului nr. 976 din 16 decembrie 1998 “in toate unitățile alimentare trebuie să fie asigurată dotarea cu anexe social-sanitare corespunzătoare ca număr şi capacitate normativelor de proiectare şi protecţia muncii în vigoare…Grupurile sanitare (WC) pentru personal şi cele pentru consumatori, în orice fel de unitate de alimentaţie publică sau colectivă, vor fi în permanenţă întreţinute în perfectă stare de funcţionare şi vor fi dotate cu hârtie igienică, săpun şi serveţele de hârtie la chiuvetă“.

Radu SEICARU 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 1