Comuna Vladeni, luata cu asalt de mascati de la Bucuresti. Perchezitii la domiciliile unei grupari infractionale

0
66

Mascatii si comisarii DICE Bucuresti au descins in aceasta dimineata in satul Iacobeni, comuna Vladeni, judetul Iasi, acolo unde au efectuat perchezitii la domiciliile membrilor unei grupari care se ocupa de comertul cu fier vechi, suspecta de spalare de bani. Pe langa perchezitiile de la Iasi, aproximativ 600 de poliţişti au descins in aceasta dimineata la 151 de adrese din Bucureşti şi 6 judeţe.
La data de 23 iunie, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, peste 600 de polițiști efectuează 151 de percheziții și pun în aplicare 116 mandate de aducere, emise pe numele unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani“, precizează IGPR într-un comunicat.
Perchezițiile au fost efectuate în municipiul București și în județele Ilfov, Iași, Călărași, Giurgiu, Vâlcea, Teleorman, Argeș și Dâmbovița. Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2013 — 2014, reprezentanții unei societăți comerciale, cu domeniul de activitate comerțul cu produse feroase, s-ar fi aprovizionat cu fier de la mai multe persoane fizice și juridice, fără documente legale, iar pentru a justifica stocul de marfă deținut ar fi înregistrat achiziții fictive în cuantum de 59.000.000 de euro, de la 47 de societăți comerciale cu comportament de “tip fantomă”.
Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este estimat, până în prezent, la 10.000.000 de euro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here