Doua vedete elogiaza Iasul teilor taiati. Vezi ce spune Alifantis si Botezatu despre Iasi, oras pe care il confunda cu Palasul

0
65

La sfârsitul săptămânii trecute, doua vedete din showbiz-ul national au poposit in Iasul incarcat de mireasma sintagmelor apuse. Nicu Alifantis, una dintre cele doua vedete, a ajuns la Iasi, la invitatia lui Virgil Iantu, pentru a participa la Festivalul Arcub iar dupa ce s-a întors în Bucuresti, artistul a făcut următoarea postare pe Facebook:
Dacă te duci la Iasi, cum a fost să mi se-ntâmple zilele trecute, rămâi un pic perplex de ceea ce vezi. Aveam senzația c-am ajuns în altă țară. Ei bine, nu. Eram chiar în dulcele Târg al Iesilor. Cazarea la Hotelul International. 4 stele se scrie, 4 se citeste. Personalul tânăr, amabil, cu zâmbetul pe buze, servicii excelente, într-un cuvânt, raiul pe pământul moldav. Mă amuzam cu ai mei colegi din Zan, povestindu-le ce aventură am trăit două zile, în decembrie 2013, cazat fiind la un alt hotel, aflat la o aruncătură de băt de International si unde mă pierdusem într-un alt timp. (n.r. comunistul Hotel Moldova, in care totul este aidoma momentului inaugurarii). De mult n-am mai trăit o asemenea surpriză plăcută cutreierând zona aflată între Palatul Unirii (!?) si Palas Iasi. Dar cât de frumos! Iar noaptea este o feerie. Verdeată, parcuri, restaurante, magazine, lumini, fântâni, copii care se joacă pe gazon si printre copaci, fete tinere, relaxate, îți încântă privirea, iar urechile îți sunt plăcut alintate de soapte în felurite graiuri ale pământului. Orele treceau, oboseala te cuprindea ușor, dar era atât de plăcut, încât nu-ti venea să pleci de teamă să nu se sfârșească visul ăsta atât de frumos”, scrie Nicu Alifantis pe pagina sa facebook.
Magulitor pentru Iasi, nimic de spus, dar cui ii foloseste un astfel de marketing mincinos, care nu se pupa cu imaginea Iasului, ci numai cu a unei investitii private? Paradoxul face ca, la o zi distanta, o alta vedeta venita cu treburi prin Iasi sa arunce, tot pe pagina de facebook, alte superlative la adresa „orasului teilor”.
In minunatul Iasi, dupa o vizita obligatorie la cele mai frumoase biserici din Romania, apoi la o expozitie inedita de tablouri pictate cu insertii de flori de tei ( doar suntem in orasul cu cei mai multi tei, celebrul tei eminescian,etc),dupa o scurta sedinta la X Body la bunul meu prieten Tarkan Robert, apoi la o cafea in cel fashion loc din Palas”, scrie si Catalin Botezatu pe pagina sa de facebook.bote trei ierarhi

Cu siguranta, niciunul dintre cei doi nu a vizitat mizerabilele cartiere ale Iasului, populate de oameni “minunati” care isi arunca guoiul menajer de la geam, isi fac nevoile la coltul blocului, cartiere suprapopulate cu tigani, oameni fara locuinte care isi castiga traiul din containere, strazi desfundate, blocuri cenusii cu minore gravide si talhari minori la scara, oras fara institutii, cu primar si presedinte de CJ in arest la domiciliu, cu populatie degradata, jumate in somaj si beneficiara de vmg, iar cealalta cumparata cu 900 de lei pe luna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here