Concert caritabil în sprijinul victimelor din Ucraina

0
91

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Asociația „Crescendo Events”, invită publicul la un concert caritabil în sprijinul victimelor din Ucraina, susținut de pianiștii Alina Andriuțî – Shemchuk și Ivan Shemchuk.
Concertul va avea loc luni, 4 aprilie 2022, începând cu ora 18.00, în Sala „Henri Coandă” de la Palatul Culturii din Iași. Programul cuprinde lucrări din creațiile compozitorilor: Franz Schubert, Antonín Dvořák, Frédéric Chopin, Moritz Moszkowski, Viktor Kosenko, Mykola Leontovych, Vasyl Barvinsky.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, iar fondurile colectate din donații vor fi depuse în contul Asociației Creștine „Tineri pentru Misiuneˮ Iași.
Ivan Shemchuk, născut în 1994, în Cernăuți (Ucraina), într-o familie de muzicieni, a studiat la Școala de Muzică din Cernăuți, clasa prof. Elvira Ryzhonok, continuând la Liceul de Muzică „Solomiya Krushelnytska” din Lvov, sub îndrumarea prof. Ludmila Zakopets. În anul 2018, a absolvit cu diplomă de onoare studiile de master la Academia de Muzică „Feliks Nowowiejski” din Bydgoszcz (Polonia).
Alina Andriuți – Shemchuk s-a născut în 1995, la Bălți (Republica Moldova), într-o familie de muzicieni. A studiat pianul la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași, sub îndrumarea profesorilor Ionela Tudor și Carmen Zaharia-Danicov, manifestând calități deosebite în interpretarea pianistică. A absolvit studiile de Master la Academia de Muzică „Feliks Nowowiejski” din Bydgoszcz (Polonia), în 2018.
Cei doi muzicieni, care au mai concertat în această formulă la Palatul Culturii, în septembrie 2019, au în palmares numeroase premii la concursuri internaționale, printre care și cele pentru „duo pianistic”, și au susținut numeroase concerte – solistice, cu orchestra, camerale – în numeroase țări din Europa.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 10 = 12