Concert la Palat cu invitați de excepție în luna iunie

0
59

Ateneul Național din Iași continuă seria evenimentelor cu muzică de calitate la Palatul Culturii din Iași. Astfel, publicul este așteptat pe 4, 11, 18 și 25 iunie, de la ora 20, la patru recitaluri inedite în inima orașului nostru.

Marți, 4 iunie, va fi susținut un recital cameral de grupul Fly MusiX  SaX Quintet, format din instrumentiștii Florin Fodor, Bogdan Constantin, Lavric Vlad, Tudor Boloca, Ștefan Frunzaru. Recitalul este organizat în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași și Asociația Promusica Academica. În program creații vor fi audiate creații semnate de J. S. Bach, G. Rossini, G. Gerswhin, A. Piazzola, J. Strauss.

Pe 11 iunie, publicul va avea ocazia să asiste la un concert fabulos, susținut de violoniștii Liviu Prunaru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Mihai Ungureanu. Recitalul face parte din Turneul Național Duelul viorilor, o producție ProContemporania, aflată la cea de-a 12-a ediție. Liviu Prunaru va cânta pe vioara Stradivarius „Pachoud” iar Gabriel Croitoru la Guarneri del Gesù „Catedrala”, instrumente puse la dispoziție de Muzeul Național „George Enescu”. Pe lângă piese de largă popularitate din literatura pentru vioară, veți putea asculta Concertul pentru două viori în re minor de J. S. Bach.

Marți, pe 18 iunie, flautistul Ion Bogdan Ștefănescu, împreună cu partenerii săi de scenă, Sorin Petrescu (pian) și Doru Roman (percuție), invită publicul ieșean la concertul Jazzparale, eveniment ce face parte din Turneului Național Flautul Fermecat, un nou proiect lansat pe piața muzicală românească. Plecând de la muzica lui Mozart și Beethoven, artiștii vor aduce în fața publicului prelucrări sau piese inspirate din muzica celor doi maeștri ai Clasicismului vienez, precum și hituri ale muzicii tradiționale americane sau românești, într-un original melanj de jazz simfonic – clasic – contemporan – „agricol”, în care ritmurile de geamparale și călușari au menirea de a încinge spiritele.

                Pe 25 iunie, două tinere interprete, violonista Ioana Tudor și pianista Teodora Chircă, vor prezenta un recital cameral de excepție. În program veți asculta Sonata pentru vioara și pian de Cesar Franck,  Sonata nr. 1 în Fa major pentru vioara și pian de Edvard Grieg și Ciaccona în sol minor pentru vioara și pian de Tomaso Vitali.

 Proiectul Concert la Palat a apărut din dorința de a pune în valoare spațiul mirific al Palatului Culturii, nedespărțit de sonoritățile muzicii clasice interpretate la nivel sublim.

Întregul program al Ateneului ieșean și achiziționarea biletelor pot fi accesate pe site-ul oficial https://www.ateneuiasi.ro/ sau la casieria instituției.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here