Condamnat pentru luare de mita, un fost rector din Iasi instrumenteaza procese ale fostilor comunisti

0
60

Marți, 8 mai 2018, incepand cu ora 11:00, in holul central al Palatului Culturii din Iași va avea loc sesizarea procurorului din cadrul ”Procesului comuniștilor din România”, acesta fiind primul eveniment public al componentei judiciare a proiectului (organizarea unor procese ale foștilor lideri comuniști împotriva cărora se vor găsi probe suficiente pentru a fi trimiși în judecată).

Prezentarea publică a sesizării va fi făcută de Georgeta Condur (manager proiect) și vor fi de față Eugen Roșca (procuror în cadrul proiectului) și istoricul Cosmin Popa (cercetător în cadrul proiectului). Va participa, ca invitat, Radu Preda, președintele executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER). Evenimentul va fi moderat de Sorin Bocancea, autorul proiectului, profesor universitar a carui calitate morala nu-l prea incadreaza in rolul de judecator al comunismului, acesta fiind condamnat cu executare in cursul anului trecut, intr-un dosare de luare de mita.

Intrarea publicului este liberă, dar participanții sunt rugați să se prezinte înainte de ora de desfășurare (11:00), astfel încât filmarea de către Realitatea TV să se poată realiza în bune condiții.

”Procesul Comuniștilor din România” este un proiect realizat în cadrul Programului Centenar al Primăriei Municipiului Iași de către Universitatea ”Petre Andrei” din Iași și Institutul de Studiere a Ideologiilor (ISI) și constă în judecarea liderilor comuniști români ce au dictat crime împotriva propriilor concetățeni. Partenerii instituționali ai proiectului sunt: Academia Română, Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), Arhivele Naționale, Asociația Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR), Fundația Academia Civică, Institutul pentru Evaluare și Strategie (IRES) și Editura Institutul European.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

76 − = 70