EXCLUSIV. Contract cu 1.100 euro mai mult pe luna pentru gazduirea cailor Politiei Locale. Vezi care este noua locatie secreta

0
58

Politia Locala Iasi a schimbat locatia in care erau gazduite cele 7 cabaline care deservesc departamentul de Politie Calare. Astfel, cei  7 cai de rasa au fost transferati de la Clubul de agrement Hamak de la Poieni, la Clubul Sportiv de Echitatie Equester  de la Voinesti. Acest lucru a presupus incheierea unui contract in valoare de 24.000 euro pana la finalul acestui an.

Primul contract cu centrul de echitatie de la Voinesti a fost semnat pe 21 septembrie 2017 si a expirat la finele anului trecut. Ulterior, contractul a fost prelungit prin act aditional pana la aprobarea bugetului si finalizarea procedurii de achizitie. In data de 2 mai 2018 a fost semnat un nou contract, valabil pana la sfarsitul acestui an, cu o valoare 1950 lei pe cal/luna.

„Am ales acest club deoarece era unica alternativa de pe piata, cu mult mai buna decat la Hamak. Aici ne este asigurata gazduirea cailor in boxe de 3×4 metri, dar si multe alte facilitati”, a precizat Daniel Ungureanu, purtatorul de cuvant al Politiei Locale Iasi.

Pensiune mai scumpa cu 1.100 euro fata de Hamak

In suma de 3000 de euro pe luna, Clubul Equester se obliga sa gazduiasca caii in boxe individuale, sa asigure adaptori automati pentru deschidere catre linia grajdului, sa asigure iluminatul optim al grajdului, atat natural, pe toate laturle, cat si artificial, furajarea cailor de trei ori pe zi, asternut permanent, depozitarea hranei in conditii optime, pansajul cailor ori de cate ori este nevoie, miscarea si antrenamentul cailor cu personal propriu, posibilitatea lucrului si antrenamentului cailor in teren variat, supravegherea permanenta a cailor de catre supraveghetorii de serviciu, in caz de urgenta medicala sa scoata calul si sa-l tina in miscare pana la interventia unui medic veterinar, sa asigure serviciul de potcovarie, sa asigure supraveghere video pentru zonele de antrenament si sa informeze imediat beneficiarul, in cazul unei nereguli sau a unui eveniment neprevazut.

Potrivit contractului de pensiune cai, încheiat anul trecut cu S.C. Al-Cons SRL, societatea care administrează Hamak-ul, serviciile oferite acolo, pentru doar 1.900 de euro pe luna, constau in furajarea de trei ori pe zi, adăpători automate pentru necesarul de apă, adăpost specializat pentru caii de rasă, aşternut permanent din paie şi talaj, spaţiu închis şi ventilat pentru păstrarea hranei şi a aşternutului, cameră pentru şelărie şi depozitare obiecte de dimensiuni mari – obstacole pentru antrenamentul cabalinelor, pansajul cailor de două ori pe zi şi ori de cîte ori este nevoie, mişcarea şi antrenamentul cailor în manej de nisip fără restricţie de acces, posibilitatea lucrului şi antrenamentul acestora în teren variat, precum şi serviciul de potcovărie.

Motivul incredibil pentre care nu se gasesc candidati pentru Politia Calare- ii sperie caii

La acest moment, in centrul de la Voinesti sunt gazduiti un numar de 7 cai, la care ar urma sa se mai adauge alte doua cabaline, sub forma unei achizitii noi bugetate de Primarie.

Transportul cailor de la centrul de echitatie catre oras este asigurat de politisti din cadru acestei structuri, cu ajutorul unui Iveco, la care se ataseaza remorca , de aceea, printre criteriile de angajare se regaseste si detinerea permisului de coducere”, a punctat purtatorul de cuvant al Politiei Locale Iasi.

Pentru intregirea echipei s-au scos la concurs 4 posturi de politist local in cadrul Serviciului Politiei Calare. Depunerea dosarelor se va face pana astazi, la ora 16.00, urmand ca proba sportiva sa fie sustinuta pe 18 mai, proba scrisa pe 22 mai si interviul pe 25 mai.

In acest moment, la Serviciul Politie Calare isi desfasoara activitatea un numar de 5 politisti locali. Mai avem nevoie de inca doi calareti si, daca anul acesta finalizam achizitia a inca 2 cai, vor fi 9 cai si 9 calareti. Pe aceste posturi scoase la concurs pot sa candideze si din randul celor angajati deja in structura Politiei Locale. Salariul unui politist de la Politia Calare este la fel ca al carui politist local, nu exista nicio diferenta. Din pacate, in Iasi nu avem asa de multi sportivi care au practicat echitatia si care sa doreasca sa lucreze la Politia Locala. In al doilea rand, multi dintre candidati se sperie cand vad caii, dat fiind statura lor impresionanta.  Multi se inscriu, dar cand sunt dusi la cai, ii apuca frica. Un alt aspect este pregatirea teoretica precara a candidatilor care au mai sustinut acest examen”, a declarat Daniel Ungureanu.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 89 = 93