Conditii infecte la Spitalul Sf. Maria din Iasi. Nichita cere demisia directorului Terinte

0
80

Modul in care se prezinta sectiile in care sunt tratati copii internati al Spitalul de Copii Sf. Maria din Iasi, lipsa unor conditii decente si igienice in primul rand, au starnit furia edilului sef al Iasului.
Dupa ultima vizita efectuata la acest spital, dezgustat de starea in care se gaseste aceasta unitate spitaliceasca, prima reactie a primarului Gheorghe Nichita a fost sa ii ceara demisia de onoare, directorului Radu Terinte. Norocul acestuia este ca spitalul se afla in subordinea Consiliului Judetean Iasi, condus de Cristian Adomnitei.
Este o ruşine pentru noi, Iaşul, că avem spitale care arată precum cel de copii, Sfânta Maria. Am fost acolo şi, în afară de revolta părintilor care erau cu copii la consultaţii, era revolta tuturor celor care intrau în spital. Inimaginabil! Oamenii mă rugau pe mine să fac ceva, fără să ştie că e spitalul Consiliului Judeţean. Eu l-aş da afară pe directorul de acolo, în două secunde. O mizerie cruntă! Copii stăteau pe jos, pe holuri, în paturi erau aşezaţi cei care aveau leucemie cu cei care aveau alt fel de cancer. Noi am tăcut şi am dat bani dar, din păcate, lucrurile sunt foarte proaste acolo”, a spus Nichita.
Edilul a mai dat exemplul Spitalului de Pneumologie pe care l-a catalogat ca fiind „o bombă în centrul oraşului”.
Ar trebui de acum încolo să luăm atitutidine, pentru că sunt unităţi în municipiul Iaşi care afectează celelalte instituţii”, a mai spus Nichta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here