Muzeul Bucovinei cumpără case de marcat din perioada comunistă sau fotografii cu criza alimentară

0
92

Muzeul Bucovinei din Suceava vrea să cumpere case de marcat, megafoane, afişe de propagandă comunistă, dar şi ambalaje de la produse alimentare din perioada comunistă, cât şi obiecte şcolare din perioada 1950-1970 pentru reorganizarea expoziţiei permanente a muzeului sucevean, scrie Mediafax.
Muzeul Bucovinei i-a anunţat, marţi, pe sucevenii care doresc să participe la reorganizarea expoziţiei permanente a muzeului sucevean, să facă oferte de achiziţii şi donaţii a unor obiecte din perioada ocupaţiei austriece a Bucovinei, 1775-1918, fiind căutate obiecte de interior bucovinean, cultură, cărţi sau despre învăţământul din Bucovina din această perioadă.
De asemenea, sunt necesare şi obiecte care ţin de viaţa de elev din anii ’50 – ’70 ai secolului trecut, de la abecedare la ghiozdane, penare sau matricole, ambalaje de la produse alimentare din perioada comunistă, obiecte fabricate la unităţi industriale locale dispărute după 1989, fotografii legate de criza de alimente din anii 80, case de marcat, megafoane, afişe de propagandă ale fostului PCR, obiecte şi fotografii legate de evenimentele din decembrie 1989.
Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a declarat că, anual, instituţia face achiziţii de obiecte de la populaţie, iar suma prevăzută este de 42.000 de lei, dar că pentru această campanie alocarea de fonduri va fi suplimentată. El a menţionat că persoanele care deţin astfel de obiecte le pot dona sau oferi spre vânzare muzeului sucevean.adunaredeunitatepionierautobuz perioada comunistaclasamilitia-romanareintoarcerea-triumfala-iulie-1983-tabereiultima coada la Zahar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here